LÉGY TOKAJ-HEGYALJA HŐSE!  SZELFIZZ VILÁGÖRÖKSÉGGEL ÉS TIÉD LEHET EGY PROFI DRÓN!

A Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft.  keretein belül működő Világörökségi Gondnokság szelfipályázatot hirdet Tokaj-hegyaljai fiatalok számára, azzal a céllal, hogy megismertesse a jövő generációjával Tokaj-Hegyalja világörökségi értékeit.

Kiemelt feladat a Tokaji borvidék kulturális értékeinek megóvása és továbbadása a fiatalok számára, ezért a mai trendeknek megfelelően szelfiversennyel népszerűsítjük azt, elérve, hogy a fiatalok utánézzenek, olvassanak arról mit jelent a világörökség, milyen értékekkel rendelkezik Tokaj-Hegyalja.

Az Instagram felületén olyan szelfikép feltöltése a feladat, ahol a készítő vagy készítők „önarcképén” túl világörökségi értéket is bemutat az alkotás. A @tokajwineregion; #tokajheroes hastagek használatával lehet pályázni. A fotók lehetséges témakörei lehetnek Toka-Hegyaljához kapcsolódó tájak és jellegzetességeik (motívumok, népszokások, tájegységek stb.), hagyományos közösségi értékek (házasság, család, vallás, hagyományok stb.), épített örökség (kastélyok, várak, ódon lakóépületek, templomok stb.).

A 2018. június 10-ig beérkezett munkák közül szakmai zsűri választja ki a legjobbnak ítélt 10 alkotást, amely a Jó éjszakát Mád fesztiválon egy díjátadó keretén belül kerül kiállításra. A kiválasztott 10 pályamű jutalomban részesül, a legjobbnak ítélt alkotás készítőjének jutalma, a játék fődíja, egy 720p kamerás és GPS-es drón.

A kiválasztás legfontosabb szempontja az egyedi ötlet, kreativitás, minőségi megjelenítés, jól látható Tokaj-Hegyaljai világörökségi érték bemutatása.

Segítséget nyújt a fiataloknak a Tokaji borvidék megismerésében a Világörökségi Gondnokság weboldala, a  www.tokajivilagorokseg.hu. Az oldal célja egy komplex tudástár-értéktár megalkotása, amely tartalmazza a Tokaji borvidék területén található, védeni és megőrizni kívánt épített, természeti és kulturális értékek bázisát. A weboldalon jelenleg egy térkép segítségével lehet felfedezni Tokaj-Hegyalja épített örökségét. A tudástár folyamatosan bővül.