Feltöltik a lápos területet – hulladéklerakó a cementgyár mögött – ki ellenőrzi mi van a sittben

Emlékszem nem egyszer komoly fejtörést okozott hová rakassam az építkezés után megmaradt törmeléket. Mivel ma már elévült, bevallom, hogy volt olyan zsák amely nem fért a kukába így kénytelen voltam megszabadulni ezektől egy  elhagyatott helyen.

Tudom az ilyen partizán akciókért komoly büntetést jár. Hiszen van elegendő konténeres aki drága pénzért oda viszi ahová ez való. Ám sokan mondogatják, hogy a cementgyár melletti úton egy szabályosan működő hulladéklerakót üzemeltetnek.

Tény, hogy ide olcsóbb a szállítás mint a Hejőpapi veszélyes hulladék lerakóba. Közelebb van, a megrendelő meg úgy se tudja hová vitték a sittjét.

Nos, akik arra járnak azt tapasztalták, hogy sok az út mentén a nem odavaló ártalmasnak tetsző hulladék. Vajon ki ellenőrzi egy ilyen telepen, hogy honnan milyen szemetet törmeléket zúdítanak le a kocsiról.Igazából ez nem is lenne olyan nagy gond, hiszen így is úgy is fel kell tölteni ez a lápos területet.  Amely itt a város határában, pontosabban az ipari területen hamarosan sokat ér majd.

Esetleg üzemek vagy éppen lakások is épülhetnek ide. S csak akkor derül ki, hogy szennyezett a talaj és az ott lakók, az ott dolgozók valamilyen ártalmas vegyi mérgezésnek lesznek kitéve. Egyszerűbb lenne most ellenőrizni az oda szállított hulladékot a később gondok kiszűrésére.