Na mi ez ? Grízes tészta – a legfinomabb fajtából. Budapest Kossuth Lajos tér Pick gyorsétterem. Előtte Jókai bableves – érdekes, hogy miközben már egyre kevesebben olvassák a romantikus műveit – valamikor ezeket faltam – a róla elnevezett leves halhatatlan.
A grízes tészta – megsúgták Kádár János módra készül itt, és hetente kétszer is van a menü sorban. Nem sajnálják róla a lekvárt és annyi porcukrot szórhatok rá amennyit csak nem röstellek.
Ezt írtam valamikor hajdanán a Kossuth Lajos tér sarkában megbúvó kis étteremről. Majd lebontották a szomszédos házat így a nagy építkezéssel párhuzamosan ezt is felújították. Most egy év elteltével nem ismertem rá. Korábban a földszinten csak hús és hentesáru volt míg az étterem – önkiszolgáló rendszerben a galérián üzemet. Csupa ismerős hölgy szolgált ki és már csaknem minden kedvencemet ismerték. Megesett, hogy előre telefonáltam mit szeretnék, másnapra az nap volt a menüben. Annak idején annyira házias volt a konyhájuk, hogy a szomszédos parlamentből is sokan jártak de. Ennek most vége. Nyugatias lett és az áraikat a külföldiek pénztárcájához igazították. Néhány kép az átalakított Pickről.