Akár a Nixon szindróma is bekövetkezhet – családi alapon könnyebb az országot vezetni – miért is ne avatkozhattak volna az oroszok – ez csak az USA gyengesége

A hazai média nem foglalkozik kellőképpen az egyesült államokban folyó bizalmi válsággal. ennek is meg lehet az oka.

Talán a világ számára nem lenne valami előnyös ha Trump elnök pozíciója megrendülne. Bár ennek most már minden esélye megvan. Semmi kétség, hogy az oroszok kellő hatékonysággal beavatkoztak az amerikai választásokba. Nincs is ebben semmi különös, ahol lehet ott ezt megteszik a saját jól felfogott érdekükben.

Az amerikaiak gyengesége ha ezt még náluk is zavartalanul végrehajthatják. Putyin nem nagyon egyezett Clinton asszonnyal így természetesen Trump megválasztására tette a zsetonokat. S, hogy miután az elnök legjobb emberei elárulták, leleplezték a mesterkedést, a rendkívüli ügyészség vezetőjének kiszámíthatatlan a játszma vége.

Szerintem Nixon elnök  bukását már csak a Watergate  című filmből is jól ismerjük.  S ugye ami egyszer már megesett az akár most újra megtörténhet. Trump lehet a második elnök az egyesült államok történetében aki nem tölti ki a hivatali idejét. Vagy ha még is béna kacsaként az ellenzék pártjának kiszolgáltatva bábként szolgál majd.

Fald fel Amerikát – ez akár a szlogenje is lehetne

Putyin elnöknek sose lesz ilyen gondja. Számára Trump további regnálása lenne az előnyös. A színjáték, hogy a két nagyhatalom között még sosem volt ennyire feszült a helyzet. A kulisszák mögött viszont a világ minden szegletében leosztották a kártyákat, s mindenben megegyeztek. A közel keleten, Irán és a két Korea kérdésében is lepacsiztak. Sőt azt kell mondanom, hogy Európa egységének bomlasztásában is közös érdekek alapján politizálnak.

Ha azt vesszük, hogy rajtuk múlik a világ tartós békéje akkor e miatt kár bánkódnunk. Trump egyetlen igazsága, hogy ha bekövetkezne a Nixon szindróma tovább zuhanna a dollár árfolyama, mélyülne a gazdasági válság ami rohamtempóban gyűrűzne Európába is.

Nem titok, hogy Amerika legbefolyásosabb embere az elnök veje. Ő volt a  királycsináló. Szürke eminenciás, viszont az ovális irodában nélküle semmi se történhet. Ma már a családi alapon vezetett országok a legsikeresebbek. A rokonok kevésbé tesznek keresztbe egymásnak mint az egymással rivalizáló választott politikusok. Kimondani egyszerű, leírni viszont abszurd.