Miskolcon öltözött fel a Perui nagykövetünk – Limába is elviszi  a miskolci butikok jó hírét –

Van egy ígéretem dr. Kaleta Gábor exelenciás úrtól, Magyarország Perui nagykövetétől. Ha a legközelebbi limai fogadáson megdicsérik az eleganciáját, eldicsekszik, hogy Miskolcról öltözködik. Ha megteszi Milánó és Párizs után akár mi is felkerülhetünk a világ nagy divatcsináló nagyvárosai közé. Gábor igazi férfimanöken alkat így pontosan hatvan perc alatt nálunk pótolhatta az otthon felejtett ruhatárát.

Éppen Kassára utazott Anna Kolesárová boldoggá avatására, amikor Miskolc határában jutott eszébe, hogy a gardróbzsákja kimaradt a csomagtartóból. Így a lehető legjobbkor futottunk össze, hogy öltönyt, inget és nyakkendőt válasszon magának.

S most jön a reklám helye – honnan öltözködjön egy igényes diplomata? A csupa gyapjú öltöny az Alexisból, a különlegesen szép, jó szabású fehér ing a Lapidusból, hozzávaló nyakkendővel, míg a fehér aranyozott, ezüst mandzsetta gombok az Arany Corvinból a   Csótai boltból lettek vásárolva.  Mindenki legnagyobb elégedettségére.

Ing a Lapidusból

Gábor barátom sok minden egyéb feladata mellett  jelenleg a Richter gyógyszergyár termékeinek a bevezetésén dolgozik az óceán másik partján. Teljes sikerrel. Ne tessék csodálkozni, ha egy idő után majd  néhány száz  perui nálunk Miskolcon készül lépést tartani a világ divatjával. Könnyű lesz a dolguk megadtam neki a boltok címeit.

Aki még arra is kíváncsi, hogy honnan  ered az ismeretségünk.

Nos, Gábor a külügyminisztérium sajtófőnökeként átkerült az igazságügyi minisztériumba dr. Trócsányi László mellé. Neki köszönhetem, hogy az Északban és a társlapokba többször készíthettem interjút Trócsányi miniszter úrral. Akkor derült ki, hogy a minisztériumban több ismert miskolci dolgozik a környezetében, többek között dr. Wopera Zsuzsa . Emlékezetes élményem, hogy a szerkesztőségben Trócsányi úr belelapozott az akkor megjelent legújabb könyvembe és a kiszúrta az utolsó akasztás című fejezetet.  Szakterülete. Helyben végig is olvasta , s mi addig csöndben hallgattunk.  Vártunk.