Nem mi tapostuk rosszul – kiderült, hogy mitől billegett az akna fedele – Ede nagy ívben kerüli a környéket

Működik a gépezet.

Jelzik a veszélyt
Jobb megelőzni a bajt. Megjelölték a hibás kanákat.
Itt is lesz mit csinálni
Ebben az utcában alaposan megnőtt a forgalom. Drága a kórházi parkolás így aki teheti a környékbeli utcákban hagyják a kocsit. Ingyen.

A miskolci vízmű bizonyítottan egy jól felépített, kellően szervezett szolgáltató. Tapasztalatból mondom. Mint ismeretes a múlt szombaton estefelé az unokám alatt megbillent a szennyakna fedele a Derkovits utcai szelektív hulladékgyűjtő előtt. Szerencsére nem történt nagyobb tragédia, az unokám zúzódásokkal úszta meg a balesetet. A fél papucsát elnyelte a mély. A kiskutyánkat, Edét, Edisont viszont erőszakkal se lehet arra felé sétáltatni. Megviselte, hogy a számára biztonságot jelentő gazdi egy szemvillanás alatt felerészben eltűnik póráza másik végiben.

A bajt azonnal jelentettük a vízmű ügyfél szolgálatán, ne hogy más is pórul járjon. S bár szombat volt a diszpécser gyorsan, szakszerűen intézkedett, rögtön kibójázták a taposó akna környékét. S másnapra már a szakemberek is megjelentek az utcánkban, hogy az összes fedél biztonságát leellenőrizzék. Szemünk láttára állapították meg, hogy az ominózus aknafedél nem passzol a pereméhez. Kérdés, aki, akik kihelyezték vajon mennyire értettek a feladatukkal járó munkához. Tény, hogy én, mint laikus sose vettem volna észre azt a milliméterekben kifejezhető különbséget, amit a szemrevételező műszaki vezető azonnal kiszúrt. Ezzel megnyugtatott, nem mi tapostuk rosszul az akna fedelét.