Egymást követő napokon kétszer törték fel a mobiltelefonokat értékesítő üzletet
Mobile phones background. Pile of different modern smartphones. 3d

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 17 és egy 22 éves férfi ellen nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt.

 

A vádlottak 2017. augusztus hónap közepén a reggeli órákban Tiszaújvárosban lévő egyik mobiltelefon szolgáltató cég partnerüzletéhez mentek, és egyikük a raktárépület hátsó ablakán lévő rácsot lefeszítve, az ablaküveget betörve behatolt a raktárba, és onnan eltulajdonított 25 db különböző típusú mobiltelefont 2 907 000 Ft értékben. Társa időközben egy padon ülve, figyeléssel biztosította a bűncselekmény elkövetésének zavartalanságát.

 

A cselekmény utáni egy-két nap múlva, éjszaka a vádlottak ismét ugyanezen értékesítő bolthoz mentek, egyikük egy térkövet használva, az üzlet bejárati ajtajának üvegét törte be, a helyiségbe bejutva, onnan routereket, tabletet, mobiltelefonokat és töltőeszközöket tulajdonított el 262 930 Ft értékben, míg társa most is figyeléssel fedezte a betörést.

 

A vádlottak az ez alkalommal eltulajdonított tárgyak egy részét a város területén lévő egyik játszótér szemetesében rejtették el, azt a rendőrök a későbbiekben fellelték.

 

A telefonszolgáltató sértett az összesen 3 098 000 Ft összegű kára megtérüléséért polgári jogi igényt jelentett be.

 

Az ügyészség a vádlottak közül a fiatalkorúval szemben felfüggesztett fogházbüntetést, illetőleg magatartási szabályként pártfogó felügyelő közösségi foglalkozásain való részvételt indítványozott, míg a másik vádlottal szemben felfüggesztett börtön az indítvány.