Rendezvények forgataga egy napon  – a Mezőcsáti városnapon – Kovács Katival, Kis Grofóval és Bereczki Zoltánnal – Czirkus Babett képes tudósítása
Rég volt ilyen jól sikerült, rendezvényekben gazdag városnap Mezőcsáton

Ez a nap a lakosoké, akik itt élik mindennapjaikat és otthonuknak tekintik városunkat… viszont az idei egy kicsit más, egy kicsit több volt.

 

Városnapunk minden évben a Mihály névnaphoz, pontosabban Rajczy Mihály fazekasunk nevéhez kötődik, valamint a Miska kancsóhoz. A lakosok körében ez az a nap, amikor közösen kiengedhetik a fáradt gőzt és szórakozhatnak. Az idei viszont egy kicsit más volt, hisz ezen a napon került megrendezésre a XI. Helyi Termék Fesztivál is, melynek köszönhetően a környező települések is becsatlakoztak a Kölcsey-úti rendezvénytér forgatagába. Tehát ezen a napon nem csak a Mezőcsátiak, hanem a környéken élők is megmutathatták magukat – színpadi produkciókkal és termékeikkel.

 

Reggel 9 órától vette kezdetét a „Komatál” főzőverseny, a „Hulladékból hasznosat” program kiállítása, a helyi termékek vására, a Csáti Alkotók kiállítása, az egészségfesztivál és a gyermekprogramok – ugráló vár, játszóház, rajzverseny. A színpadi produkciók előtt a Mezőcsáti Motoros és Veterán Klub felvonulását láthatták.

Rendezvényünket Siposné Horváth Anita, városunk polgármester asszonya nyitotta meg. Beszédében kitért a közös munka erejére, az összefogásra és a jövőbeli terveire. Ezt követően Tállai András miniszterhelyettes úr köszöntötte a résztvevőket és minden jót kívánt a lakosság számára, hisz fontos számára Mezőcsát jövője. Felszólalt még Taskó József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, majd befejezésként Széki Gézáné megköszönte a segítséget a résztvevőknek.

Igen, a csípőjét, a járását is volt – extázisba estek a rajongói
A polgármester mint műsorvezető is helyt állt
Bereczki Zoltán nélkül nincsen városnap
Kovács Kati az örök fiatal énekes
Az első lampionos utcabál
Volt egy kis katonai bemutató. Sokan nem is tudják, Mezőcsáton egy komoly katonai bázis is volt laktanyával. Sok miskolci fiatal töltött ott feledhetetlen éveket mint sorkatona.

A nap folyamán bemutatkoztak a járás települései, megrendezésre került a Settlement-Ház Tehetségkutatója, valamint ellátogatott hozzánk Lehóczky László, a Spider Mentőcsapat tagja. A Mezőcsát Népi Együttes a tőlük megszokott módon varázsolták el táncukkal az érdeklődőket. Továbbá a Settlement-Ház, valamint Közösségi Munkások Egyesületének családi vetélkedőjét szurkolhatták végig az ide látogatók.

Bemutatók terén sem szűkölködtünk, hisz a délután folyamán katonai harcászati bemutatót láthattak a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár és a Magyar Honvédség 54. Veszprém Radarezred 3. Gerinc Radar Mérőpont (Bánkút) – alegység részvételével, valamint

Katasztrófavédelmi mentést tekinthettek meg a Mezőcsáti Önkéntes Tűzoltó Egyesület közreműködésével.

15.00 – 18.00 óráig Barsi Csaba és az Agyagbanda szórakoztatta a közösséget.

A színpadon 17.00 órától Kis Grófo mulatós egyvelege, majd 18.30 órától Bereczki Zoltán koncertje rázta fel a mulatni vágyó közönséget.

Az est programja a Hősök terén folytatódott Kovács Katival, melyet Mezőcsát első lampionos utcabálja követett a Merry Boys zenekarral.