Feledhetetlen MÜHA élmények

Sokszínű programkínálattal várja a közönséget a Művészetek Háza az idei évadban is! Az „élménykínálatban” kicsikre és nagyokra, a könnyű- és a komoly műfaj kedvelőire ugyanúgy gondoltak a szervezők. Előadások, színházi élmények, koncertek és gyermekprogramok egyaránt szerepelnek a kínálatban. Tovább folytatódnak a Kávéházi programok és idén külön figyelmet szentelnek a kamasz korosztálynak is.

A MÜHA felpezsdíti a miskolci hétköznapokat, ad egy csak itt átélhető élményt, többletet, amelytől másképp látja a vendég a világot. Vajon meddig titkolhatja egy férj a felesége előtt, hogy nincs munkája? Hamarosan kiderül! A Nicsak, ki lakik itt? című bohózatban többek között Gesztesi Károlyt, Beleznai Endrét, Száraz Dénest láthatja a közönség. A Romance.com vígjáték az internetes ismerkedés világába vezeti be a nézőt, ahol mindenki annak adhatja ki magát, akinek csak akarja. Molnár Piroska és Jordán Tamás kettőse garancia a sikerre!

Mesét hallgatva egyszerre tanulunk, szórakozunk és megérkezünk egy olyan világba, ahol nem létezik lehetetlen. Szerezzünk hát minél több ilyen élményt gyermeküknek! A Szerencsekrajcár mesejátékban egy tréfás történeten keresztül, emberi hangon mesélnek, a társadalomba való beilleszkedésről, a minden körülmények között való helytállásról. Márton napi mocorgóra is várják a kicsiket, ahol megelevenednek a Gőgös Gúnár Gedeon lapjai. Lesznek népi játékok, Márton-napi finomságok és táncház is. December végén pedig egy zenés karácsonyi történet kerül színpadra, Jókai Mór műve alapján, Melyiket a 9 közül címmel.

Az élet több kell, hogy legyen, mint a természet egyszeri és megismételhetetlen játéka. Szerezzünk hát minél több impulzust! A színház a kamasz korosztálynak is élmény lehet, csak legyen olyan előadás, amely róluk, nekik szól. A MÜHÁ-ban lesz! Januárban Adrien Mole a színpadon! A világsikerű könyvsorozatból készült ősbemutató egyszerre derűs és fájdalmas, szórakoztató és elgondolkodtató történet. Vajon a felnőttek tényleg felnőttek-e? Vagy sokszor kamaszabbak a kamaszoknál? Kérdések, melyek minden fiatalban felmerülnek. Válaszok? Talán épp a MÜHÁ-ban!

A zajos élmények helyett sokan vágynak, csendes, meghitt beszélgetésekre az együttlét örömére. A MÜHA Kávézó továbbra is helyt ad rendszeres programoknak, mint az Alzheimer Café, vagy az Éltető Irodalmi Kör estjei. Családias környezetben, interaktív beszélgetős estéken ad lehetőséget eszmét cserélni, szakember tanácsát kérni, a Három királyfi, három királylány mozgalom szervezésében a termékenységről, a gyermekvállalás nehézségeiről, a lombikbébi programról. Idén pedig stílus tanácsadás is indul, hiszen napjainkban a nőknek sok szerepben kell helyt állniuk, amihez fontos a harmonikus, stílusos megjelenés.

Mindannyian vágyunk a boldogságra, szeretnénk magunknál tudni a bölcsek kövét, mely útmutatót ad a kiegyensúlyozott mindennapokhoz. Dr. Mérő László és Szendi Gábor az életünkről, boldogságunkról, elégedettségünkről tart majd előadást október. Habár a témák komolyak, a két ember személyiségéből fakadóan egy tartalmas, szórakoztató este elébe nézünk.

Jelenthet-e katarzist egy koncertélmény? Igen! Akár évekig elkísérhet az élmény! Feledhetetlen zenei programokból most sem lesz hiány a MÜHÁ-ban. A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja a Habana Social Club kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és várják mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Itt lesz még: Zséda, Pál Dénes, a Budapest Bár, a Quimby a Berjózka Táncegyüttes, a Hargita Nemzeti Székely Népi együttes és sokan mások. Részletekért érdemes felkeresni az intézmény weboldalát vagy tájékozódni a hivatalos facebook oldalon.