Letartóztatásban a miskolci drogdíler – magán is tesztelte

 A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 26 éves férfinak a letartóztatását, aki új pszichoaktív anyagokkal kereskedett Miskolcon.

 

A megalapozott gyanú szerint a férfi a 2018. szeptember hó 25. napján történt elfogását megelőzően, hónapokon át általa ezidáig ismeretlen személytől megszerzett új pszichoaktív anyagokkal kereskedett rendszeres anyagi haszonszerzés céljából. A férfi a tiltott szereket közterületen, Miskolc külvárosában az utcán árulta. A rendőrségi nyomozás keretében a férfival szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt eredménye alapján az is megállapítást nyert, hogy a gyanúsított maga is fogyasztott marihuánát és speedet.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság a férfit kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétségével gyanúsítja, mely bűncselekményekért bűnösségének megállapítása esetén akár 7 év szabadságvesztést is kiszabhat vele szemben a bíróság.

 

A nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően állapította meg, hogy a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye, ezért 1 hónapra elrendelte a letartóztatását.