Verekedett, garázdálkodott majd újra támadt – dákót tört a másik fején – letartóztatták
police

 

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája garázdaság miatt indult büntetőügyben egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki 2018. október 12-én, egy szórakozóhelyen verekedett, majd 13-án egy áruház biztonsági őrére támadt.

 

A gyanú szerint a férfi egy miskolci sörözőben október 12-én az esti órákban összeszólalkozott két ismerősével, akik közül az egyiket a vállán ütötte meg, míg a másikat egy biliárddákóval bántalmazta. A sértettet olyan erővel ütötte fejen, hogy a dákó eltört. A gyanúsított tovább tört-zúzott: betörte a söröző bejárati ajtaját, székeket és poharakat tört össze. Másnap, az előző esemény miatt foganatosított kihallgatása után Miskolcon a Nagyváthy utcán egy áruházban minden előzmény nélkül megrúgta a biztonsági őrt. Az őr sérülést nem szenvedett.

 

A gyanúsítottal szemben akár 6 évet meghaladó tartamú szabadságvesztés is kiszabható, ezért a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a várható büntetéstől félve a gyanúsított megszökne, elrejtőzne. A gyanúsított életmódja miatt az is feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el. Fentiek megakadályozására más – a személyi szabadság csekélyebb korlátozásával járó -intézkedés nem alkalmas, ezért a bíróság a gyanúsítottat letartóztatta.

 

A végzés ellen a gyanúsított fellebbezett.