Alvó édesapjára támadt – ítéletet hirdettek a miskolci bíróságon

 

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hirdetett 2018. október 18-án annak a vádlottnak az ügyében, aki ellen édesapja bántalmazása miatt indult büntető eljárás.

 

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2018. február 9-én a délutáni órákban gyermekkori barátjával italozott, melyet este is folytattak a vádlott édesapjával közös lakóhelyükön.

Az éjjeli órákban aztán az ittas vádlott minden ok nélkül rárontott a szomszédos szobában alvó édesapjára. Az idős, mozgásszervi betegségekben szenvedő sértett hirtelen felriadt a vádlott kiabálására. A szidalmazások közben a vádlott odalépett fekvő apjához és többször meg is ütötte.

A hangoskodásra átszaladt a vádlott barátja is, aki a vádlott lefogásával védte a sértettet a további ütésektől. Az idős férfi 8 napon belül gyógyló, zúzódásos sérüléseket szenvedett a bántalmazás következtében.

 

A járásbíróság testi sértés miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottat. A szabadságvesztés tartalmának megállapításakor a bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott közeli hozzátartozóját bántalmazta.

 

Az döntés nem jogerős, az ellen a vádlott fellebbezett, míg az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn. A büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.