Kutyagolunk – mit látni a póráz alacsonyabb végén – Ede kap majd egy akciós fejkamerát – megkergette a mókusokat
A kezdetek kezdetén
Szétverni se volt egyszerű. Kézi munkával.

Amikor valaki évtizedekig a kocsi szélvédőjén át látja, a világot egyszer csak csodálatos felfedezéseket tehet a környezetében is. Mióta Ede kutyusunkat napi két órában társadalmi munkában sétáltatom, már a házunk körüli utcák minden apró szegletét ismerem. A szomszédos egészségügyi szakiskolától a Gyöngyvirág utcán át a teljes Derkovitson az összes kutyapajtást név szerint ugatjuk. Megtanultuk melyek a barátkozósak, s hol kell tartanunk a támadó csaholástól. A gazdikkal is sikerült összejönnünk. Persze egy vadászkutya tulajdonosa vérig sértett minket, a hölgy azt mondta azért dühöng az ebe ránk, mert Edét macskának nézi. Na, mi az óta – begyakoroltuk –úgy leugatjuk szegényt, hogy ma már nem is, mert visszafeleselni. Persze Ede bátorsága is csak addig tart, amíg elég magas a kerítés és én vagyok a póráz magasabbik végén.

Szép ez a vasalás. Aki már sokat építkezett értékeli ezt a zsaluzást.
Pontos számítás kell egy ilyen alkotáshoz.
Ede mindennap kigyönyörködte magát ebben a látványban. Reggel , este . Várja, hogy ismét ugrálhasson ezen a szakaszon.

Különben ma arra gondoltam, Ede fejére teszek egy akciós fejkamerát.  Ne kelljen a napi edzés után elmondanunk merre kalandoztunk és mit láttunk. Aztán ha otthon közösen visszanéznék, lehet, Ede is megértené hiábavaló a kis mókusok hajkurászása. Ezek az apróságok röhögve ugrottak ágról ágra, míg Ede két lábon cikázva pattogott a fák alatt.

Egyébként Ede még nálamnál is figyelmesebb. Rögtön kiszúrta, hogy a Derkovits utcai lépcsősort szétverték. Ott ahol csak botladoztunk az omladozó köveken már be is zsaluzták. Ha az időjárás engedi, a héten már ismét megnyitják. S amíg ott az ácsok, a betonozók vállvetve dolgoztak nekem minden nap oda kellett kutyagolnom, hogy Ede jót bámészkodjon. Tetszett neki, ahogyan a munkások tették a dolgukat. Talán megérezte, kiszimatolta, hogy amit látunk az nem akármi. Építőmunkásokat egyre nehezebb találni. A jó kezű ügyesebbek már a Lajtán túl falaznak, tripla fizetésért. Aki tehette már odébbállt.

Ideillő aktuális vicc – szerintem nem is túloz. Közli az orvos a páciensével, hogy előjegyezte az operációra.  Mondjuk 2023, augusztus 24. re. a beteg visszakérdez, s hány órára.

Hát miért olyan fontos ez magának?

Tudja főorvos úr, aznap nyolcra jön a kőműves. Ha nem két hete várnánk a gázszerelőt és a lakatosért ne könyörögtem volna hat hónapig akkor magam is tudnék ezen nevetni.