Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése a Bükkalja Általános Iskola és a Bükkalja Általános Iskola Móra Ferenc Tagiskolában

 

A 63 millió forint vissza nem térítendő támogatással megvalósult projekt célja a Mezőkövesdi Tankerületi Központ fenntartásában lévő Bükkalja Általános Iskola és a Bükkalja Általános Iskola Móra Ferenc Tagiskolájának tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése volt. Az EFOP-4.1.3-17-2017-00358 számú, és „A Bükkalja Általános Iskola és a Bükkalja Általános Iskola Móra Ferenc Tagiskolájának felújítása” című projekt, a Széchenyi 2020 program részeként valósult meg.

 

A Bogácson található Bükkalja Általános Iskolában a támogatás segítségével megtörtént az épület tető borításának cseréje, a régi beltéri ajtók cseréje, a külső sportpálya felújítása, a sportudvart határoló kerítés felújítása, a tornaterem sportpadlójának újraburkolása. A beruházásnak köszönhetően a tanulók az órák közötti szüneteket komfortosabban tudják eltölteni az udvaron az újonnan beszerzett padok, fedett kiülő és hinta használatával.

 

A Bükkalja Általános Iskola Móra Ferenc Tagiskolájában a fejlesztés eredményeként megújult a  tanári mosdó, valamint a fiú-leány öltöző, elkészült a tornaterem sportpadlójának korszerűsítése, valamint a a vizesblokkok felújítása.

 

A támogatás segítségével javult az oktatás és nevelés korszerű, esztétikus infrastrukturális környezete. A Mezőkövesdi Tankerületi Központ elkötelezett a korszerű, minden igényt kielégítő tanulási feltételek biztosítása mellett.