Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése a Mezőnagymihályi Arany János Általános Iskolában

 A 25 millió forint vissza nem térítendő támogatással megvalósult projekt célja a Mezőkövesdi Tankerületi Központ fenntartásában lévő Mezőnagymihályi Arany János Általános Iskolájának tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése volt. Az EFOP-4.1.3-17-2017-00319 számú, és „Mezőnagymihályi Arany János Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése” című projekt, a Széchenyi 2020 program részeként valósult meg.

 

A Mezőnagymihályi Arany János Általános Iskola székhelyintézménye Mezőnagymihályon több különálló, egy szintes, magas tetős épületből áll, tornaterme az iskolával szemközt található. A fejlesztés eredményeként megvalósult az iskolaudvar térkövezése, vízelvezetés kialakítása, kerítéspillérek javítása, öt tanterem laminált parketta burkolata, festése, technika terem linóleum burkolata, festése, tornaterem burkolatának felújítása, mint parkettacsiszolás és álmennyezetének javítása.

 

Az európai uniós támogatás segítségével javult az oktatás és nevelés korszerű, esztétikus infrastrukturális környezete. A megvalósult beruházás biztosítja 106 fő tanuló és az itt dolgozó pedagógusok számára a korszerű, minden igényt kielégítő modern oktatási közeget. A településeken élő gyermekek jövője szempontjából meghatározó, hogy az iskola korszerű, kulturált tanulási és sportolási környezetet tud biztosítani a tanulói számára.