Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése a Dőry Ferenc Körzeti Általános Iskolában

 

 

A 20 millió forint vissza nem térítendő támogatással megvalósult projekt célja a Mezőkövesdi Tankerületi Központ fenntartásában lévő Dőry Ferenc Körzeti Általános Iskolájának tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése volt. Az EFOP-4.1.3-17-2017-00388 számú, és a „Dőry Ferenc Körzeti Általános Iskola fejlesztése Girincsen” című projekt, a Széchenyi 2020 program részeként valósult meg.

 

A fejlesztéssel érintett Dőry Ferenc Körzeti Általános Iskolában az európai uniós támogatás segítségével javult a meglévő helyiségek állapota, több tanteremben megújult a padlóburkolat, és sor került belső nyílászárók cseréjére. Megtörtént a tornaterem teljes festése és a sportpadló felújítása. Továbbá a projekt megvalósítása során a tetőszerkezet megújítására is sor került.

 

Az intézmény épületének korszerűsítése hozzájárul az oktatás és nevelés infrastrukturális környezetének javulásához, a minőségi oktatás megteremtéséhez. A tornaterem felújítása nagymértékben szolgálja a mindennapos testnevelés megvalósítását, rendezvényekhez, programokhoz kulturált környezet ad. A modern közeg az iskola tanulóinak motiválója is, az egészséges környezet közérzet javító hatású, komfortosabbá teszi a tanulók, a közösség életét.