Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése a Szentistváni István Király Általános Iskolában

A 40 millió forint vissza nem térítendő támogatással megvalósult projekt célja a Mezőkövesdi Tankerületi Központ fenntartásában lévő Szentistváni István Király Általános Iskola székhelyintézményének tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése volt. Az EFOP-4.1.3-17-2017-00190 számú, és „A Szentistváni István Király Általános Iskola fejlesztése” című projekt, a Széchenyi 2020 program részeként valósult meg.

 

A Szentistváni István Király Általános Iskola szentistváni székhely intézményében az európai uniós támogatás segítségével jelentős infrastrukturális fejlesztés történt. A beruházás eredményeként megújult a kazánház, megvalósult három tanterem valamint két szertár kopásálló laminált padlóval történő ellátása és festése, a titkárság, az igazgatói iroda és a nevelői szoba padlózatának cseréje valamint ezek festése, a számítógépes terem felújítása, a főbejárat feletti erkély teljes renoválása, a tornaterem folyosóján nyílászárók cseréje, a tornaterem világításának teljes cseréje, energiatakarékos világítótestek felszerelése, az egyik iskolaudvar műfűvel történő ellátása, nyolc kamerából álló kamerarendszer kiépítése a vagyonvédelem érdekében.

 

Az épület korszerűsítése hozzájárul az oktatás és nevelés infrastrukturális környezetének javulásához, az iskolában tanuló 141  diák komfortérzetének további növeléséhez, korszerű, 21. századi körülmények között történő tanulásukhoz, életminőségük javulásához. A Mezőkövesdi Tankerületi Központ elkötelezett a korszerű, minden igényt kielégítő tanulási feltételek biztosítása mellett.