Futás közben hunyt el az egyetemvárosnál – semmi okmány nem volt nála – jó ha tudjuk az ICE számok életmentőek

Arccal előre bukott egy kocogó a tapolcai úton az egyetemváros tájékán. Mire megérkezett a segítség a negyven és ötven év közötti futó már elhunyt. Az első meglátás szerint idegenkezűségre utaló nyomokat nem találtak feltehetően szívleállás okozhatta a szerencsétlenséget.  Mivel nem találtak nála semmilyen személyi okmányt időbe tellett kideríteni az azonosságát.

A szakemberek véleménye, hogy a rendszeresen kocogóknak,  futóknak még ha nem sportszerűen gyakorolják  ezt az edzésformát akkor is érdemes kikérni  az orvosok tanácsát.  S időnként ellenőrizni kell a kondíciójukat. Fontos a rendszeres kardiológiai ellenőrzés a normális vérkeringéssel összefüggő betegségek ugyanis csak terheléses vizsgálatokkal mutathatók ki.

Ajánlatos még ilyen edzésnél a mobilt is magunkkal vinni amelybe egy speciális módon lehet rögzíteni a közeli hozzátartozók elérhetőségét és a vércsoporton kívül , az esetleges betegségeket, gyógyszerérzékenységet is jelezni. A mentősök már ismerik ezt a kódot, automatikusan kikeresik az úgynevezett ICE számokat. Erre egy nemzetközi gyakorlat létezik amelyet sajnos hazánkban még kevesen ismernek. Ajánlom mindenkinek ezt a szisztémát.  Kritikus helyzetekben életmentő lehet.