A legfrísebb lehallgatási botrány teljes szövege, csak itt -párbeszéd Haniyeh Hamász-vezér asztalán cseng a telefon.

– Álú, minu ántá?

– Netanjahu vagyok, a szomszédból. Sálom!

– Álájkum szálám! Mit akarsz? Gratulálok a fejlődésetekhez. Ilyen rövid idő alatt az a majdnem ötszáz rakéta! Nem semmi! – Hát, igyekszünk, igyekszünk. Hány halottatok van? – Egy arab embert öltetek meg, de azért pár házat is eltaláltatok.

– A francba! Annak is pont arra kellett lófrálnia! Na majd legközelebb jobban figyelünk. – Jut eszembe! Javultak a rakétáitok, messzebbre hordanak, meg a robbanóerejük is nagyobb. Na de a pontosság? Mit szólnál, ha segítenénk javítani rajta? Elég jó tapasztalataink vannak. – Nem akarsz átverni?

– Ne marháskodj. Szoktalak én átverni? Hát az alagútjaitokhoz nem tőlünk kapjátok a cementet? Olyan betont csináltok belőle, hogy alig bírjuk szétlőni!

– Hm. Igaz. Apropó! Emlékszel, Bibi, a legutóbbi nézeteltérésünk idején, 2004-ben a lányom beteg lett, és itthon nem tudtak az orvosaink segíteni rajta. Rendesen lőttünk titeket, de voltál szíves elintézni, hogy fogadják őt egy Tel-Avivi kórházban. Üzeni neked, meggyógyult, jól van!

– Báruch hásém! Örülök neki! Természetesen bármikor állunk rendelkezésetekre. Ha vannak esetleg betegeitek, sebesültjeitek, csak küldjétek őket bátran. Megtesszük értük, amit lehet. Bár a napokban szétlőttétek a határon azt a mentőállomást, ahol a beteg gyerekeiteket izraeli kórházakba szállító mentőautók álltak, de oda se neki! Majd helyreállítjuk, és küldünk oda új mentőautókat! Van elég pénzetek, üzemanyagotok? Mert a katariak üzenik, küldenek, ha átengedjük ezeket Izraelen át hozzátok. Természetesen semmi akadálya! Csak szóljatok, egy szavatokba kerül!

– Rendben, Bibi, todá rábá, sukrán dzsázilán! Szeretnék valamit kérni. Meg vagytok őrülve ezekkel a kopogtatóbombákkal meg az SMS-ekkel, amiket a lakosainknak küldözgettek, mielőtt bombázni jösztök?! Ki látott még ilyet?! Jó, szétlövitek az üres házakat, azokat majd felépítjük a tőletek jövő építőanyagokkal, de így egy fia halottunk sincs! Mi a francot mutassunk a világnak, ami a brutalitásotokat bizonyítja?!

– Nézd, Iszmail, ebben nem segíthetek. Ha halottakra van szükségetek, azokat magatoknak kell produkálni. Van benne gyakorlatotok.

  • – Igaz. Má’száámá. – Löhitráot.

Beküldte: G.