Nyelviskola lesz a Sárga csikó helyén – a Hell ötlete itt valósul meg

Legyalulták a Sárga csikó fogadót Miskolc határában . Eltűnt a titokzatos épület amely már évtizedek óta csak vegetált . Feltettem a kérdést mi lesz a helyén . Nos, megtaláltam a választ.

Nemzetközi iskola épül a hajdani Sárga csikó hotel-vendéglő helyére, a HELL cégcsoport beruházásában. Csuda jó ötlet. Az Észak internetes portálján fedeztem fel a következő információt:

– Nemzetközi tapasztalataink alapján úgy látjuk, hogy egy sikeres, fejlődő városban mindenképpen szükség van a nemzetközi oktatásban való aktív jelenlétre – mondta  Tóth Róbert, a beruházás ügyvezetője.

Elmondta, minden jelentős nagyvárosban létezik ilyen iskola, főként az odatelepülő nagyvállalatok külföldi vezetői, munkatársainak gyermekei tanulhatnak ott. Mindig valamely nagy múltú nemzetközi iskola akkreditációját szerzik meg az építtetők, így lesz ez a HELL esetében is.

Ehhez csak azt tehetném hozzá, hogy egy teljesen nyilvános megfizethető bennlakásos kollégium kellene. Tudjuk, hogy az idegen nyelv oktatás alapja az idegen környezetben való tartózkodás vagy egy zárt közösség, egy olyan szeparált sziget ahol a nebuló rákényszeríthető az idegen nyelv használatára. Ez a nyelvtanulás sikerének a kulcsa. Örvendetes beruházás, ez lesz a jövőnk alapja.