A Magyar Tartalékosok Szövetségének közleménye- a MATASZ, a terveknek megfelelően felkészítő küldöttgyűlést tart Miskolcon

Budapest, 2019. március 28., csütörtök (OS)

– A Magyar Tartalékosok Szövetsége Éves Felkészítő Programot és Küldöttgyűlést tart Miskolcon, a hétvégén .Az elnökség, a felügyelő bizottság tagjai, megyei elnökök valamint az országos tagozatok elnökei számára. A program előkészítésében együttműködünk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetőjével, a Közgyűlés elnökével, Miskolc város polgármesterével, az illetékes járási hivatalok vezetőivel, a toborzó iroda állományával, a felállt Önkéntes Területvédelmi Egység, alegységek parancsnokaival. A tanácskozás a Megyei Kormányhivatalban Demeter Ervin kormánymegbízott köszöntőjével kezdődik, aki maga is Önkéntes Műveleti Tartalékos katona. A program részeként az ülés résztvevői tájékoztatást kaphatnak a Magyar Honvédség Parancsnokságának kialakításáról, feladatairól,felépítéséről Herczeg István alezredestől. A Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnokának, Baráth István dandártábornoknak a tájékoztatója az MH HFKP átszervezéséről, feladatairól,felépítéséről, a MATASZ-szal való együttműködés lehetőségeiről.

A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokának, Szűcs Imre ezredesnek a tájékoztatója az MH KIKNYP átszervezéséről, feladatairól, felépítéséről és a MATASZ-szal való együttműködés lehetőségeiről. Délután a Nagybarcai bázis megtekintése után lehetőség nyílik lövészetre és kötetlen beszélgetésre az előadókkal és a BAZ megyei szervezetek vezetőivel. A második napon a miskolci Megyei Közgyűlés Dísztermében folytatódik a program a Honvédelmi Sportszövetség /HS/ képviselője,Dr. Szarka János honvédelmi nevelés felelős tart tájékoztatót az aktuális feladatokról és a HS pályázatok tapasztalatairól. Török Dezső a BAZ Megyei Közgyűlés elnökének köszöntője után folytatódik a felkészítő program. “Önkéntes Területvédelmi Rendszerrel kapcsolatos tapasztalatok, a MATASZ-szal való együttműködés lehetőségei” témakörében:

Horváth András alezredes, MH 2. Vitéz Vattay Antal TerületvédelmiEzred  megbízott parancsnoka –    Szombati Emese alezredes, a MH 2. Vitéz Vattay AntalTerületvédelmi Ezred  10. Majthényi Károly Területvédelmi Zászlóaljparancsnoka –    Barta Csaba százados, MH 2. Vitéz Vattay Antal TerületvédelmiEzred 10. Majthényi Károly Területvédelmi Zászlóalj Putnoki század,parancsnok Honvédelmi nevelés, tartalékosok szerepe: –    Dr. Zsigmond István oktatási szakértő, az Euro-Atlanti Szövetség brüsszeli székhelyű elnöke, MATASZ tag. A MATASZ Éves Felkészítő Programja Küldöttgyűléssel záródik a délelőtt második felében.

Kiadó: Magyar Tartalékosok Szövetsége