A szakmák sztárjait ünnepelte a kamara  – Kerényi László képei

 A Szakma Sztár Fesztivál idei döntőjében nyolc versenyző képviselte megyénket. Hat kereskedő, egy szakács és egy ipari gépész szállt ringbe a legjobbnak járó címért, és közülük – nem kis büszkeségünkre – öten állhattak fel a dobogóra. Versenyzőink két aranyérmet, egy ezüstöt és két bronzot szereztek. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából idén márciusban 12. alkalommal rendezte meg a Szakma Sztár Fesztivált, a Hungexpo Vásárközpont területén.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara március 28-án az Avalon Park konferenciatermében tartott ünnepséget a döntős és dobogós diákok, valamint felkészítőik tiszteletére. A vendégeket Bihall Tamás, a kamara elnöke és Kovács J. Attila kézműves alelnök köszöntötte, mindketten gratuláltak a kimagasló teljesítményhez. Miskolc város képviseletében Szélyes Domokos, gazdaságfejlesztésért, és ingatlangazdálkodásért felelős polgármesteri biztos mondott köszöntőt.

 

Döntősök, dobogósok és felkészítőik:

Sejkóczki Vivien (kereskedő) MSZC. Berzeviczy Gergely Szakgimnáziuma I. helyezett.

Elméleti oktató: Erdélyiné Rusz Annamária, gyakorlati oktató: Mihalikné Hável Éva

 

Molnár Szilvia Dóra (szakács) MSZC. Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája I. helyezett.

Elméleti oktató: Monokiné Varga Janka, Monoki László, gyakorlati oktató: Cserei Piroska, Szepesi Gábor (Avalon Kft. séfje)

 

Sivák Ágnes (kereskedő) MSZC. Berzeviczy Gergely Szakgimnáziuma II. helyezett.

Elméleti oktató: Hokné zahorecz Dóra, gyakorlati oktató: Tóth Stella Marina

 

Kádas Réka (kereskedő) MSZC. Berzeviczy Gergely Szakgimnáziuma III. helyezett.

Elméleti oktató: Zsókáné Szkibó Zita, gyakorlati oktató: Illner Balázs

 

Horváth Péter (ipari gépész) Szerencsi Szc. Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája III. helyezett.

Elméleti oktató: Terpák László, gyakorlati oktató: Lénárt Róbert (Lénárt Tech Kft. ügyvezetője)

 

Kohut Brigitta (kereskedő) MSZC. Berzeviczy Gergely Szakgimnáziuma IV. helyezett.

Elméleti oktató: Hokné Zahorecz Dóra, gyakorlati oktató: Ilonkáné Holló Enikő

 

Kardos Ákos (kereskedő) MSZC. Berzeviczy Gergely Szakgimnáziuma V. helyezett.

Elméleti oktató: Kovács Zsuzsanna, gyakorlati oktató: Zsókáné Szkibó Zita.

 

Veres Zoltán (kereskedő) Ózdi Szc. Surányi Endre Szakgimnáziuma VI. helyezett.

Elméleti oktató: Hódosi Katalin, gyakorlati oktató: Gardi Judit

 

 

A rendezvényen részt vett: Tátrai István, a Miskolci Szakképzési Centrum szakmai főigazgatója, Kiss Gábor, a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja, Tóth Béla, az Ózdi Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese, Kovács Enikőt a Szerencsi Szakképzési Centrum főigazgatója, Rubi Zsoltné, a Szerencsi Szakképzési Centrum kancellárja, dr. Burkáné Szolnoki Ágnest, a MSZC. Berzeviczy Gergely Szakgimnáziumának tagintézmény-vezetője, Szabóné Trum Tünde, a Miskolci Szc. Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnázium és Szakközépiskola tagintézmény-vezetője, Jakab Dénes, a Szerencsi Szc. Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakgimnázium és Szakközépiskola tagintézmény vezetője, Vattay Józsefet, az Ózdi Szc. Surányi Endre Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tagintézmény vezetője.

A házigazda BOKIK képviseletében Dudás Tiborné, a kamara titkára, valamint Tóth Ádám, oktatási és képzési szakigazgató is jelen volt az eseményen.