Családi körben – húsvéti teríték – bővebben a gasztrográfon

A szokásos húsvét reggeli teríték. A gasztrograf portál szerkesztője immár hagyományosan reggel kilencre időzíti a családi fogadást. Maga süti a kalácsot és fekete Colában főzi a sonkát. Végül a páclé se vész el, bablevessé alakul. A tojások előző este kifőzve, hidegek, míg a gyümölcstea forró.

Ez egy különleges kis kés, olyan húsvéti. Évente ha kétszer kerül terítékre.

S az elmaradhatatlan a fitneszfogás a speciális káposztasaláta, amelynek az eredeti receptjét még Homoródi Mónikától kaptuk.

Igaz a mondás, a gurmandok elsőre szemmel esznek. Maga az esztétikus tálalás, az ízléses teríték az, ami fokozza az étvágyat és kellemessé teszi a közös étkezést. Azt, ami az igazi család szocializálódását – jaj de tudományosan fejeztem ki magam – megteremtheti. Ilyenkor az asztali áldás után illő megemlékezni azokról, akik az idén már nincsenek velünk.  Azokról, akik nagyon fájón hiányoznak a körünkből.

Áldott kellemes húsvétot – bővebben minderről a gasztrográfon.