A miskolci hitközség vendége volt Heisler András a Mazsihisz elnöke – a Síp utcai látogatások kulisszatitkai

A miskolci zsidó hitközség vendége volt tegnap délután Heisler András a Mazsihisz elnöke. Mi tagadás kampányolt. Most ez a dolga mindenek előtt. Közelegnek a szövetségen belül a választások és a miskolci vezetőség is érdeklődéssel hallgatta mi várható a közeljövőben.  Heisler úr tájékoztatta a közösség elöljáróit, hogy miként képzeli a hazai zsidóság legnagyobb ernyőszervezetének további működését. A programja jó fogadtatásra talált.

Heisler András a Mazsihisz és Szlukovinyi Péter a miskolci hitközsége elnöke.

Nem túlzás azt mondani, hogy a magyar zsidóság, Európa legnagyobb lélekszámú közössége reneszánszát éli mostanában. Elnök úr az elmúlt ciklusban nagyon diplomatikusan kezelte a zsidóság sorskérdéseit, noha nem volt egyszerű dolga a vallásos és a neológ hittestvérek közötti vitákat békés mederbe terelni. A szövetség első embere úgy alakította ki a jelenlegi kormánnyal való kapcsolatrendszert, hogy az emlékezetpolitikai kérdésekben meglévő ellentétek dacára is szinte minden nagy egyházi beruházáshoz jelentős állami támogatást kaptak. Orbán Viktor minden találkozójukon hangsúlyozta megvédi a magyar zsidóságot az antiszemita atrocitásoktól és garantálja, segíti a hitük zavartalan gyakorlását.

Heisler András a közelgő elnökválasztás  legesélyesebbe
Mi árultuk el először mit ajándékozott a kancellár asszonynak

A jelenlévők nagy érdeklődéssel hallgatták Heisler úr Martin Wéber pártelnökkel való találkozójának részleteit. Különben ennek kulisszatitkait annak idején itt a gráfon már megismerhették.

Ez a hirtelen jött vizit Merkel kancellár látogatása után nagyban növelte az elnök úr hazai és nemzetközi presztízsét. Derűs közbeszólásként elhangzott – Trump és Putyin még nem járt a Síp utcában.

Végezetül mindannyian biztosították, a miskolci kampány sikeres volt. Minden miskolci küldött a támogatásáról biztosította.