A gázolás után nem hagyta el a helyszínt – megvárta a rendőrségi helyszínelést
kovacs

Aki autót vezet, aki mindennap kiveszi, a részét a közúti forgalom dzsungeléből készüljön fel, hogy bármikor érheti valamilyen kellemetlenség. Mikor egy száz vagy ennél sokkal nagyobb lóerő felett kell uralkodnunk kasztni páncéljában tökéletesen védettnek érezzük magunkat. Talán eszünkbe se jut, hogy menet közben micsoda kiszámíthatatlan kockázatos veszélyek leselkednek ránk. Akárhogyan is vigyázunk magunkra és a köröttünk autózókra.

Kovács Zoltán a kormány nemzetközi szóvivője az egyik legismertebb személy, szó szerint közszereplő. Bárhol bármit mond, tesz annak utóélete van. Ennek tudatában, amikor az elmúlt hétvégén egy kocsija elé futott gyereket gázolt el a mentők riasztása után azonnal nyilvánosságra hozta a történteket. Értesítette a rendőrséget majd a világhálón tette közé mennyire megviselte az eset és reméli, hogy a fiú hamarosan felépül. Sajnálja a történteket és áll elébe a hatósági vizsgálatnak.

S csak én mondom, hogy minden ellenkező híreszteléssel szemben Kovács Zoltán nem hagyta el a helyszínt megvárta a helyszínelőket. S a balesetet szenvedett gyerek állapotáról is folyamatosan érdeklődött.

Mindezek ellenére, ahogyan ilyen esetekben várható volt azonnal megindultak a találgatások. A jól értesült szemtanúk már csaknem odáig mentek a hülyeségben, hogy a mindig sietős szóvivő vadászott a zebrát megkerülő fiúra. Nos, aki ismeri, a Borsodi születésű rendkívül felkészült több nyelven beszélő kommunikációs szakembert azt feltételezni se merné, hogy egy ilyen gázolásnál segítségnyújtás nélkül tovább ment volna. Ellenkezőleg minden kapcsolatát latba véve intézkedett a gyors segítségnyújtásról. Biztosra veszem, hogy hamarosan a rendőrségi vizsgálat anyaga és a gyerek egészségügyi állapota is nyilvános lesz.