Pedagógus nap Tiszaújvárosban

A Mezőkövesdi Tankerületi Központ 2019. május 29-én tartotta a Tiszaújvárosi járás pedagógus napi megemlékezését a Derkovits Gyula Művelődési Központban.

Nincs még egy olyan munka, ahol ennyi kudarc, de egyben ilyen sok siker is éri az embert. Nincs munka, amely ennyi sikerrel kecsegtet és nincs egyetlen munka sem, amelynek a valódi hasznát csak évek, esetleg csak évtizedek múlva láthatjuk.

A tiszaújvárosi rendezvényen részt vett Bozsikné Vig Marianna, a Mezőkövesdi Tankerületi Központ igazgatója,Koncz Ferenc a térség országgyűlési képviselője, a járás polgármesterei, köztük Bráz György Tiszaújváros polgármestere. Koncz Ferenc köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy: nagyon fontos megtartani a kistelepüléseken az iskolákat viszont ez azért nehéz, mert kevés gyermek születik. Annyi gyerek van, akik éppen ki tudnak tölteni egy-egy osztályt. Kevés a gyermek, kevés a pedagógus. Tavalyi évben pl. egy matematika-fizika szakos hallgató végzett a sárospataki felsőoktatási intézményben. Látható, hogyan alakul át a világunk, viszont akik nap mint nap megmerítkeznek a pedagógia világában, és végzik amunkájukat, azok nagy-nagy elismerést érdemelnek. – mondta Koncz Ferenc.

A műsor a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola és a Premier Alapfokú Művészeti Iskola hejőkeresztúri növendékeinek közös műsorával kezdődött, majd a Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai vezettek be minket a tangó világába.

A nagyon kedves, színvonalas műsor előtt került sor kitüntetések átadására. Megható pillanat ez minden pedagógus életében. Jóleső érzés, hogy gondolnak rájuk, örülnek, ha elismerik munkájukat, hiszen ők tanítványaik példaképei, akik emberségükkel, ismereteikkel ápolják és gondozzák gyermekeinket.