A miskolci  hitközség elnöke felszólalt a Washingtoni zsidó világkongresszuson  – a közösség nagyon büszke Szlukovinyi Péterre

Tegnap helyi idő szerint 15.00-kor megkezdődött az AJC Global Forum 2019 Washingtonban. Az eseményen a terrorizmus, az antiszemitizmus, a zsidóság politikai szerepe és a zsidó- muszlim kapcsolatok elmélyítése is szerepel.

A kongresszuson részt vesznek demokrata és a republikánus szenátorok, nagykövetek, európai országok parlamenti képviselői. Többek között a magyar kormány is magas szinten képviselteti magát.

Ma 11.45-kor az európai szekció ülésén szólalhatok fel egy rövid magyarországi elemzésre. Igyekszem folyamatosan képekkel és írással tudósítani. Kívánok mindenkinek jó hetet, – írja Szlukovinyi Péter a miskolci zsidó hitközség elnöke aki hazai zsidóságot képviseli az amerikai kongresszuson.

Péter a Mazsihisz vezetőségének is  tagja és a miskolci közösség nagyon büszke rá, hogy ilyen megtiszteltetésben részesülhetett.  Hazaérve felszólalását is megismerhetjük amelyet angolul adott elő a világ minden részéből érkező zsidó vezetőknek, politikusoknak.