Negyedik helyre közlekedett a Venglovecz család

tiszaújvárosi Venglovecz család negyedik helyezést ért el az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria támogatásával megvalósuló országos közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatban.

Nyolc esztendővel ezelőtt a szabálykövető közlekedési kultúra elsajátítása hívta életre a Közlekedik a család elnevezésű vetélkedőt, amelynek nyolc állomásból álló döntőjét 2019. június 22-én és június 23-án rendezték meg Vas és Zala megyében.

A versenyre jelentkező családok először a megyei selejtezőkön mérhették össze közlekedéssel kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudásukat. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei versenyt a tiszaújvárosi Venglovecz család nyerte meg, akik az országos döntőn a negyedik helyezésig jutottak.

A vetélkedősorozat azonban nemcsak a döntőbe bekerült családoknak, hanem a területi fordulón résztvevő, legeredményesebb oktatási intézményeknek is kedvezett: azok az iskolák, amelyekből a legtöbb diák és családja vett részt a vetélkedősorozaton, a helyezéstől függően 500.000, 300.000 vagy 100.000 forint értékű tan- és sportszerjutalomban részesültek. Idén ezt a pályázatot a mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola nyerte meg. A legekhez tartozik még, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 53 család vett részt a selejtezőkön, így ebben a rangsorban a harmadik helyezést hoztuk el.