…És jött a vonat

A vasúti átjáróban tilos jelzést mutatott a fényjelző készülék, ennek ellenére egy autó áthajtott a síneken, a vonat pedig elsodorta a kocsit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a közúti közlekedési balesetek elkerülése érdekében, hogy a vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad. Nem így tett egy sárospataki autós, aki a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére áthajtott a golopi vasúti átjárón.

A Szerencsi Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetése miatt folytat eljárást egy 44 éves sárospataki férfival szemben. A sofőr 2019. június 29-én 6 óra 40 perckor személygépkocsijával áthajtott a golopi vasúti átjárón, miközben a fénysorompó tilos jelzést mutatott. Az arra haladó személyvonat pedig elsodorta a járművet, amiben nem sérült meg senki.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a közlekedési balesetek megelőzésének érdekében az alábbi szabályokra hívja fel figyelmet:

  • A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad.
  • Biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a teljes sorompó mindként sorompó rúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés jelzést nem ad, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad.
  • A vasúti átjáróban, és közvetlenül vasúti átjáró előtt előzni TILOS!
  • Kérünk mindenkit, hogy a legkisebb kétség esetén is álljanak meg az átjáró előtt és csak, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy nem áll fenn veszély, akkor haladjanak át!

…hogy mindenki hazaérjen!