Húzták a csíkot a  hét végén – csodálatos volt a szembesítés – korlátok a kedvemért – három éve, hogy megnyomorítottak

Szombaton délelőtt találkoztam a címképen látható fura járművel, ami a Paint for Way tulajdona, ezzel festik fel az útburkolati jeleket a városban. Nos, csuda pimasz tudok lenni, néha még akaratlanul is. A festő fújó masinában ülő urat megkérdeztem – újra mázolják e a nagy posta előtti út burkolati jelet. Sajnálkozott, arra nem kaptak megrendelést. Aztán innentől megszakadt az akadémiai diskurzus, az illető ugyanis nem volt képben. Fogalma se volt miért kérdezek ilyen blődeket.

Kedves Olvasóimmal viszont megosztom. Ha valaki még határon innen és azon túl nem tudná engemet immár három éve itt bírságoltak meg egy hetes másodperces járdára való felállás miatt. Én voltam az utolsó áldozat. Azóta még rendészt se láttak arra viszont a korlátok mögött mindig áll egy autó. Vakmerő módon.

Na, mindegy amikor a rendőrségi szembesítés folyt, a városi munkásőrökre hajazó egyenruhásokkal – ilyenkor szabadon lehet kérdezni oda vissza – arra lettem kíváncsi minek festették fel a kapu két oldalára azt a hosszú fehér csíkot. Figyelem, ez nem az észbontó tévé műsor – a következő válaszokat adták – a gyalogosoknak szól, hogy vigyázzanak mert ott zajlik a teherforgalom,  azért, hogy tudják a sofőrök hol van a ki be járat,  no meg jó ha ott van mert így a járművezetők tudják meddig foglalhatják a járdát, ne lógjanak a kapu elé. Na ez az utóbbi volt a nyerő.  Már is csőbe voltak mint az egérkék. Ha ugyanis ezért mázolták oda, akkor az egyben azt is jelenti, bárki odaállhat, leparkolhat. Most is, ugyanis azok a fizikai korlátok idáig senkit nem akadályoztak meg az oda parkolásban.

Persze én csak hetes másodpercre álltam fel, hogy elengedjem a mögöttem kifordulókat , amikor a rend éber rendésze lesújtott rám. Szó szerint.

Közben eltelt három év. Idén szeptemberben lesz a második bírósági tárgyalás az ügyemben, ahová minden érdeklődött nagy szeretettel várok, a média jeles képviselőit is. Mindenki hozzon magával még két embert!

Ez tulajdonképpen jármű forgalomtól elzárt terület. Olyan még sose volt, hogy itt ne parkolnának. Ezért viszont nem jár bünti.

Aki meg még nem tudná, megvan a buszmegálló oda helyezési tervdokumentációja amit állítólag ledaráltattak helyhiány miatt. Ebben világosan szerepel a megmaradó négy parkolóhely, a felfestés mint útburkolati jel és a járdaszegély legömbölyítése . A megálló részen pedig a szegély sarkítása. Na meg egy hangfelvétel, hogy miért kellett ledarálni ízibe a tervrajzot. Pont most, 13 év elteltével már nem jutott hely a hétoldalas dokumentumnak.