Volt egyszer egy Centrum áruház – Miskolc büszkesége, itt volt az első mozgólépcső

Tulajdonképpen a nyitástól a  miskolci centrum áruháznak három igazgatója volt. Az első Grundik Gyula majd őt követte Veres János végül Gáspárné Olgika zárta klasszikus intézményt. Azt az áruházat amelyben Miskolcon először építettek be mozgólépcsőt. A hozzám hasonló korúak emlékezhetnek rá, hogy a Miskolci állami áruház a Széchenyi út Kossuth utcai sarkán volt és két szintesre volt megosztva, olajozott hajópadlósan. Már ott – írtam erről – bevezették a mosolycsekket.  Ennek az volt a lényege, hogy az az eladó aki nagyon szolgálatkész volt kaphatott egy ilyen csekket a vásárlótól. Ha látnám ma is megismerném a nyertest, egy szép magas fekete hölgy nyerte.  A mosolyával.

Igen itt lett a Centrum áruház

A pincerészen kínálták a motorkerékpárt és a bicikliket. Na, de ki is van a képen. Jómagam éppen Veres János igazgató úrral beszélek. A felvétel valószínűleg valamilyen felújítást követő átadáskor készülhetett. Igazgató úr nagyon fogékony volt az újságokban megjelenő eseményekre. Csaknem minden héten felrótta, mi az ami nem tetszett. Ezek után már kérdezni se mertem , mégis mi az amivel elégedett.

Sokáig dolgoztak párosban, Olgikával aki igazából a hátán vitte a boltot. Végül Gáspárné még azt is megérte, hogy kínaiak szállják meg Miskolc legemblematikusabb üzletét, ami ma már aligha számíthat az áruházi rangra.