Politikusi trükk – vegyen barguzini gélt, az örök élet elixírét – csodaszerek , csak most, csak önnek  amíg fel nem számolják az inkák titkos raktárát

Ostobaságban verhetetlenek vagyunk. Következetesen. Hiába basznak át minden hónapban az online vásárlásnál, feleslegesen papolnak, hogy az ott kínált csodagyógyszerek, amulettek szart se érnek. S nem igaz az, hogy a barguzini csecsen géltől örök életűek leszünk, sőt még minden fájdalmunk is elmúlik. A csók és genny meg az őnagysága formátumú színes magazinok szinte ontják az ilyen világ minden baját megszüntető natúr növényi készítményeket. Képesek vagyunk elhinni, bevenni, hogy felfedezték az inkák varázsszerét, amitől a hímvessződ egy egész falu női lakosságát egy hét alatt boldoggá teszi. Jómagam annak dőltem be, hogy rendeltem egy konnektorba való apróságot, amely állítólag megtakarítja az áramfogyasztást. Végül rájöttem, hogy csak van benne valami ráció.  Ugyanis abba a konnektorba már nem dughattam be a lényegesen többet fogyasztó hősugárzó. Egyébként nem véletlenül, minden ilyen fizetett cikknél ott van a kiadó megjegyzése, hogy a hirdetésért semminemű felelősséget nem vállalnak.  Ahol ezt kiemelten közli, vigyázat humbug az egész. Különben ha a fogyasztóvédelmi hatóság és a rendőrség csak ezeket a csalókat üldözné, másra nem is jutna idejük, energiájuk.  Figyeljék, meg ezek a hirdetők nem adják meg a címűket, néha még a telefonszámuk is elérhetetlenek, és ha mégis akkor kiderül, valamelyik szomszédos országból botolnak, hűlyítenek.

A környezetemből rendeltek egy mágneses talpbetétet – nem én – amely állítólag minden lábfájást megszüntet. Olcsón utánvéttel alig 17 ezer forintért. Küldtek két olyan csámpás kifordított átlátszó műanyag betétet, amelyben van néhány gombelem szerű mágnes. Egyik se illeszkedik a cipőhöz vagy a papucshoz. Majd elolvastuk a használati utasítást, amelyben figyelmeztetnek ez még csak a gyógyulás első fázisa, 50 valahány ezerért még küldhetnek hozzá egyéb varázsszereket is. S lehetőségünk van mindezt visszaküldeni, de ehhez ajánlják, vegyük meg húsz ezerért az úgynevezett visszaküldésre rendeltetett csomagot.

Nos, alig mertem megmondani a kedves feleségemnek, hogy néhány hete ugyanezt párosával darabonként 400 forintért vettem a kínai piacon.  S az óta is csak a fejem fáj már. Egyfolytában azon agyalok, hogy miként lehet valakit sorozatban átverni. Észrevétlenül. Persze rájöttem, ez egy egyszerű politikusi trükk. Minden választási ígéret arra épül, hogy rövid a memóriánk, s mindig tudják, mit kell mondani, mi az, amit hallani szeretnénk. Ez a tuti siker kulcsa.

Egyébként van még hat pár mágneses betétem eladásra. Olcsón utánvéttel azonnal küldöm. Megkönnyíti a pénztárcáját, s ha nagyon ügyes felárral elsózhatja, amikor már elmúlt a bokasüllyedése. Örök darab, az egész családnak jó a körömgomba elleni ecsetelő lakk.