Interjúra gyúrok – kötélnek állnak e vagy nem –  Alakszai vagy Veres , ez most a nagy kérdés
Alakszai Zoltán dr

Mint miskolci, mint bennszülött, mint több mint félévszázada tollforgató úgy gondolom mindannyiunkat érdekel, ki lesz a következő polgármester. Legalábbis engem nagyon. Az utóbbi két évtized során legfeljebb hivatalos ügyben jártam a harangtoronnyal bővített városházán. Káli Sándor idejében mindenáron engem akartak perbe fogni a Déli hírlap megszűnéséért. Ráadásul éppen az a személy forszírozta a felelősségre vonásomat aki a Rákóczi bankot elveszejtette. Majd fogást keresve lányom Avasi borházát vették a célkeresztbe. Tudatosan , felsőbb ukázra olyan büntetést szabtak ki egy vihar utáni, engedély nélküli tetőcserére ami az épület árát kétszeresen is túllépte. Számomra ez érzékeny vesztesség volt mivel túl kellett adnom a pincén.  Pedig igaz a mondás, akinek nincs pincéje az Avason az nem is idevalósi. Majd, hogy teljes legyen az össztűz feleségem saját tulajdonú üzleteit is rekvirálták a belvárosban. Olyan Rákosi Mátyás módra.

Veres Pál – elfogadja a felkérésemet ?

A következő ciklusban kifinomultabb módszerrel két rendész segedelmével vágtak taccsra. Ez se volt semmi, s még mindig nincs megnyugtató vége az ügynek. Majd amikor nyugalmazott Aranytollas újságíróként se akartam letenni a lantot és megnyitottam a portálomat bejelentkeztem a városházi sajtótájékoztatókra. Mehettem volna bejelentés nélkül is, de kínos lett volna ha úgy járok mint a kollégám akit biztonsági őrök vezettek ki onnan. Nekem előre megüzenték, az én privát médiumom, amelynek az olvasottsága nagyobb mint egy átlagos vidéki napilapé – nem illik be a városháza médiastratégiájába. Ezt az elutasító válasza az illetékes sajtófőnöknek. Talán még igaza is lehet, hiszen soha se mondták írták le, hogy mi is a stratégiájuk.  Szerintem egy mondatban – a hárítás. Aki nem azt írja le amit mondanak, sugallnak és van bőr a pofáján visszakérdezni az tényleg nem oda való. Ilyen helyekre tényleg nincs szükség önálló gondolatokkal bíró szerkesztőre.

Most viszont nagy dobásra készülök.

Két interjút terveztem be magamnak, hogy ne unatkozzak.

Szeretnék egy interjút Alakszai Zoltánnal  és Veres Pállal, a két esélyes jelölttel. Vajon kötélnek állnak e vagy elzárkóznak?  Majd kiderül, ha szerencsénk lesz, a beszélgetést azonnal közzé teszem. Addig segítsenek nekem – írják meg, hogy Önök mire kíváncsiak. Mit kérdeznének.

Óra indul . Start.

Címkép – városunk jegyzője aki idáig is a vállán vitte a hivatal ügyeit. leül e velem egy beszélgetésre – ígérem a posta előtti parkolás ügyében egyetlen szót se ejtek. Most.