Az izraeli csapatok feltérképezték Dvir Szorek gyilkosai otthonát a rombolási munkálatok előkészületeként

Az izraeli hadsereg csapatai az éjszaka feltérképezték két palesztin arab terrorista otthonát, akik a gyanú szerint halálra késelték Dvir Szorek tizedest és jesiva hallgatót múlt héten Gus Ecionban.

Mindkét otthon a Palesztin Hatóság irányította Beit Kahil arab faluban található. Felkészülve a tervben lévő bontási munkálatokra a katonák méréseket végeztek és feltérképezték az épületeket.

Az Izraeli Védelmi Erők Twitteren számolt be az eseményről.

“Az éjszaka folyamán az izraeli csapatok a Hebrontól északnyugatra fekvő Beit Kahil faluban tevékenykedtek, hogy feltérképezzék két terrorista otthonát, akiket egy késes támadás elkövetésével gyanúsítanak, melyre 2019. augusztus 7-én került sor és melyben Dvir (Jehuda) Szorek tizedest megölték. A mérések a két ház lebontása lehetőségének vizsgálatához kellettek.”

Az izraeli biztonsági erők szombat hajnalban tartóztatták le Szorek gyilkosait.

A két gyanúsított, Nazir Salah Halil Azafra (24) és Kassem Araf Halil Azafra (30). Bár az előbbi a Hamász aktivistája, egyikük sem volt még letartóztatva.

A biztonsági erők az akció során letartóztatták Nazir testvérét és Kassem feleségét is. A nyomozók vizsgálják, hogy segítséget nyújtottak-e a támadáshoz.

Dvir Szorek eltűnését szerda este jelentették. A keresésére küldött csapatok hajnali fél 3 körül találták meg a szúrt sebekkel borított holttestét egy Migdal Oz felé vezető út mellett. Az áldozat nem viselt egyenruhát a támadás idején.

Szorek egy migdal ozi jesiva tanulója volt, és tanulmányait a hadseregbe való belépés mellett is folytatta. Nagyapja, Binjamin Herling rabbi szintén terrortámadás áldozata.

A Gázai övezet két legnagyobb terrorszervezete, a Hamász és a Palesztin Iszlám Dzsihád üdvözölte a “hősies” akciót.