Szirmabesenyői kitüntetések
szirmabesenyo

Augusztus 20-án Szirmabesenyőben Huszti Gábor polgármester köszöntője, illetve Csöbör Katalin országgyűlési képviselő beszéde után kitüntetéseket adtak át a képviselő-testület által érdemesnek tartott személyek részére.

A Pro Rure Szirmabesenyő Díszpolgára kitüntető címet vehette át Balogh Sándor agrármérnök, mérnök-közgazdász vállalkozó, a Balogh Liget Kft., a Királyhegyi lovarda tulajdonosa. A díszpolgári címmel külön az erre a célra készített, a település címerével ellátott 14 karátos pecsétgyűrű, díszoklevél és 200.000,- Ft pénzjutalom jár. Ez utóbbit Balogh Sándor a Szinyei Merse Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola javára ajánlotta fel.

 

A képviselő-testület Szirmay-díjat adományozott Kovács F. László vegyészmérnök, mérnök-közgazdász vállalkozó, az Ongropack Kft. főtulajdonosa részére. A díjjal bronzplakett – Varga Éva Munkácsy-díjas szobrászművész alkotása –, amely a Szirmay-kastély ábrázolja, valamint a díszoklevél, továbbá 100.000 Ft pénzjutalom jár.

 

A képviselő-testülete Szinyei-díjat adományozott Dr. György István Csaba (Borgó) képzőművész részére. A díjjal járó bronzplakett –Tóth Sándor Munkácsy-díjas szobrász- és éremművész alkotása –, amely Szinyei Merse Pál arcmását ábrázolja, valamint a díszoklevél, továbbá 100.000 Ft pénzjutalom jár.