Szükségem van mindenkire – péntek 13.  – nyugi ez is csak húszon-négyórás
péntek 13

Nem azért mondom – ma péntek 13. van. Persze nem minden 13. péntek, de most így jött ki a lépés. Jómagam nem elég , hogy babonás vagyok, de ráadásul még kényszeresen gyanakvó is. Alig, hogy kilépek a házból, eszembe ötlik, vajon bezártam e az ajtót, persze, biztonságképpen visszamegyek és megrángatom. Ha ezt háromszor teljesül már is megnyugszom. Ezek után már csak az aggaszt, hogy  a gázbojler őrlángját lekapcsoltam e. Egyébként ez nem nagyon gyógyítható, nem halálos kényszerképzet és állítólag egyetlen ellenszere a vészes feledékenység.

Különben a világ nyugati felében, főleg Amerikában nincs 13. emelet, nincs 13. szoba a szállodákban és 13.-án nem esketnek, nem vizsgáztatnak. Ha meg a péntek és a 13. még a naptárban is párosodik kimutathatóan lassul a forgalom. Nejem autója , az előző JIS 413 volt – így jött ki a lépés. Volt is egy kis vitám, hogy másikat kérnénk. Nem lett volna akadálya, csak annyi, hogy megkérik az árát. Ami ugye már önmagában is egy pech. Így aztán 13 évig ez maradt a forgalmi engedélyben is.

Ami a mai napot illeti – legyen mindenki óvatos. Én ha tehetem ki nem teszem a lábam a lakásból. Ha fekete macskával találkoznak és maguk előtt megy át az úton fontolják meg, hogyan tovább. Ha a macsek jobbról balra húzott el akkor az még belefér a kockázatba. Ha fordítva, akkor menjenek vissza vagy várják meg míg maguk előtt elmegy egy szerencsétlen aki nem látta cicát. Jó helyen lakom, innen három irányban is ki tudok menni a főútra így a dátumtól függetlenül a fekete macska mindig is módosíthatja az útirányt.

Különben érdemes lesz megnézni a mai baleseti statisztikát – tanulmányozni, van e alapja a péntek 13. szindrómának . Ha az átlagosnál rosszabb a statisztika akkor tudományos megerősítést nyert ez az ősi babona. Ha nincs akkor ugyancsak ez lehet a konklúzió, mondván. mi emberek babonás félelmünkben ma a  szokottnál is óvatosabban tekeregtünk.

Mindenki vigyázzon magára. Elértem, sőt túlléptem a napi ,bűvös háromezres olvasótábort. Majdnem 13 kattintással. Mindenkire szükségem van – a cél, hogy hat esztendő után megduplázzuk az olvasottságot. Óvatosan a mai nappal….