A jelöltek elérhetősége – választás 2019 – a főpróba után beszéltünk – felejtsék el a magnós telefonálást

Amikor minden ok nélkül rám csapták a zárka ajtót a miskolci kapitányságon nagyon kétségbe estem.  Nem mondták, hogy meddig tart a rabság, azzal biztattak , majd szólnak és felvisznek. Az természetes, hogy a mobilomat elvették amire már régen nem volt példa. Ezt megelőzően 2009 tavaszán kényszerültem megválni, mivel az intenzíven zavartam volna a betegtársaimat. A lányom vette át a titkárságomat, s próbált mindkét számomon helyt állni.  Kerek három napig bírta a forgalmat. Végül egy telefont visszakaptam nem úgy mint a miskolci kapitányság fogdáján.

Egyébként nehezen bírom a bezártságot így alapos agymosást tartottam magamnak, hogy túléljem a zárkában töltött időt. Egy hirtelen ötlettől vezérelve transportáltam magam – a címképen látható Balaton partra. Néztem a vizet, hallgattam a csobogást – a szomszédos mosdóból, s süttettem a hasamat a napon.

Mígnem megzavartak a rendőrök, hogy kihallgatnak. Apropó, választhattam vagy beszélek ügyvéd nélkül mivel a kirendelt védő aznapra már megcsömörlött vagy mehetek vissza a kuckómba. Mondani se érdemes a pillanatnyi szabadságot választottam. Mivel arra se kaptam lehetőséget, hogy telefonos segítséget kérjek.

Nos, erről a telefonról jutott eszembe , hogy  az utcára kilépve mást se látok mint a villanyoszlopokon hímbálozó képviselő jelölteket. Kezdem megszokni, valamennyit. Ha én bármelyikük kampány tanácsadója lennék, lehetnék azonnal tennék számukra egy javaslatot. Felejtsék el az automata magnós telefonos hívásokat. Ezek már kéretlen zaklatások. Ha egyszer élőben hallanák, hogy ezekre miket mondanak  mielőtt lecsapnák,elpirulnának. Bár meglehet, hogy ezeket is fülelik és megjegyzik, kinek kiről mi a véleménye. Ezzel szemben javasolnám a személyes telefonálást vagy ami még praktikusabb minden jelölt írja ki az elérhetőségét. Azt se várnám el, hogy Ő magam vegye fel, várja a hívásokat egy aktivista, de a lényeg legyenek elérhetőek. Van egy három négy hetes kampány. Tudom nem könnyű bírni a gyűrődést, de ha én egyszer is indulnék minden választómnak felvenném a telefont, minden kérdésre válaszolnék és próbálnám higgadtan kezelni a legotrombább megjegyzéseket is. Ezek sok kis piros pontokat hoznak. Aki ringbe száll az készüljön fel a legrosszabbra is. Tudomj Veres és Alakszai úr elfoglaltak – mégis el tudnám képzelni, hogy mindketten kiírják a számukat, a mostanit, hogy ha valaki beszélni akar velük  elérhesse. Az Avason és a körzetemben van egy két képviselő akinek a száma nem titkos. A favoritomat tárcsáztam – kaptam egy SMS-t – főpróba van – de délután élőben beszélhettünk. Vajon a többiek is képesek e erre a szintre szállni, emelkedni. A választóikért.Ha igen, az akkor már félsiker. A számom 20 2192391 – rám ne tessék szavazni, engem már kiszavaztak!