Az autók királya új szalonnal gazdagodik Szirmabesenyőben – hamarosan felragyog a királyok autójának a csillaga

Két esztendő alatt nőtte ki a telephelyét a Mercedes márkakereskedés Miskolcon a 26-os út kivezető szakasza mentén. Ezért határoztak úgy, hogy a megnövekedett kereslet miatt, minden eddiginél nagyobb, s korszerűbb bemutatótermet alakítanak ki Szirmabesenyőben az út túloldalán ahol lesz karosszériajavító, s fényezőműhely. A cél, hogy a 21. századi gyári technológiával várják majd a leendő ügyfeleket.

Balogh József ügyvezető igazgató és Fekete Károly kereskedési vezető Huszti Gáborral, Szirmabesenyő polgármesterével sajtótájékoztató keretében ismertették a nagy beruházás részleteit. Megmutatták a látványtervet, amely tökéletes harmóniában van az autók királyával, vagy ahogyan mondják a királyok autójával. Hiszen még ma is a legelegánsabb és legmegbízhatóbb kocsikat a Mercedes állítja elő az igényes vásárlóknak.

Mióta megszületett a döntés a beruházásról Huszti Gábor és a kereskedés vezetése napi kapcsolatban áll, hogy a nagy terv, az impozáns épületegyüttes mielőbb megvalósuljon. Ez immár a nagyközség területén a negyedik autószalon. Mint régi motoros emlékszem a kilencvenes évek derekán Szirmabesenyő határában talán a téesz területén nyílt egy kezdetleges felszereltségű német tulajdonú autószalon. Az avatásán dr. Torgyán József is megjelent.

A látványterv – szuper, minden szónál többet mond

Most viszont Szirmabesenyőn, Miskolc határában hamarosan egy teljesen új Mercedes csillag ragyog. Mindez köszönhető annak is, hogy a település vezetése jól sáfárkodik a megyeszékhelyhez való közelségével és egyre több nagyüzem telepedik hozzájuk.

Csábító, hogy a két millió forinton alul termelő vállalkozások nem fizetnek iparűzési adót. A nagyok viszont nemcsak munkahelyeket teremtenek, hanem a község büdzséjét is gyarapítják. Huszti Gábor már úgy kalkulál, hogy hamarosan évi egy milliárdos bevételük lesz az ottani vállalkozások adójából. A Mercedes szalon minden támogatást megkapott, hogy megtelepedjen náluk.

A tervezett szalon melletti magasfeszültségű vezetéket nem sokára a  földbe süllyesztik, hogy ez se zavarja majd a márkaszervizt. Az előtte vezető kerékpárútnak is helyet találnak. Cserébe a Mercedes mindenben támogatja a községet, többek között a TAO támogatást is a helyi sportegyesület fellendítésére ajánlották fel.

Kerényi László képeivel