A győzelem estéje – Kerényi László filmje és képei – Veres Pál Miskolc polgármestere – vajon kik kezdtek el dobozolni és csomagolni a városházán
Furcsa volt a teljes média érdeklődése,

Érdekesen alakult a vasárnap este.

Mielőtt bárki is kétségbe esne és ajvékolna, hallottam – Miskolc nem lesz Gyurcsány Ferenc játszótere. Miskolcra nem települnek migránsok, akik azt szerették volna, hogy meghágják nagyot csalódnak.  Miskolcon nem lesz leszámolás, nem lesz elszámoltatás, nem lesz bosszúhadjárat. Lesz viszont számadás. Lesz leltár, megnézik, mi van a kasszában és hogyan sáfárkodtak a pénzünkkel idáig.

Veres Pálnak elsők között gratulált Orbánt Viktor és a kormányának több tagja, köztük sokan miskolci származásúak.  Aki Veres Pált ismeri konstruktív józan gondolkodású miskolci. Akik attól tartottak, hogy itt a világvége, mert ezen túl a kormány mostohagyerekeként nélkülöznünk kell, az unió áldásait most nyugodjanak meg. Azt se tartjuk kizártnak, hogy az eddiginél is jobb lesz az összhang, a csapatjáték a kormánnyal, mint volt. Figyeltem – Veres Pál még ezekben az örömteli pillanatokban is egy félig teli vagy félig üres pezsgős pohárral koccintgatott.  Tegnap estére még annyi dőlt el, hogy Ő lett a városháza első embere.  Okos ember sosem iszik előre a medvére, még a szőrméjére se.

Egy olyan embert találtunk, aki az utolsó évtizedekben minden kormánypárti színekben focizó vezetéssel megtalálta a mindannyiunknak előnyös  összhangot, miközben egyszer sem vesztett a gerince feszességéből. Na, ezt csinálják utána.

Igen az ilyen partikon sok minden szóba kerül.  Ám ahogyan Orbán Viktor mondta –  a dörgölőzés a felelős posztokra való kerülés igyekezete gyanús. A vezető polgári pártban feladatokat osztanak. Arra alkalmasaknak, hogy bizonyítsanak. Itt se lesz másként. A nagy hírű ország első gimnázium igazgatóként jó emberismerő. Különbséget tud tenni a törtetők és a Miskolc jobbításáért törekvők között.

Miskolcon se lesz másként. Az ellenzéki összefogás nem egyszeri alkalom. Nincs lista, nincs dobozolás, nem festik újra az irodákat csak ott lesz rovartalanítás ahol erre már régen megérett az idő.