Virág és koszorúerdő a Mezőcsáti temetőben – ilyenkor találkoznak az elszármazottak – a polgárőrök se maradnak tétlenek

Mezőcsáton található a régió legnagyobb és leggondozottabb sírkertje. A város önkormányzata az egyházakkal vállvetve példaértékűen gondoskodik a temetőről. Ezekben a napokban egy hatalmas virág és koszorúerdő borítja a sírokat. Este pedig mécsesek, gyertyák ezrei világítják meg a területet.

Virág és koszorúerdő amerre csak nézünk. Az itteniek ki nem hagynák elhunyt szeretteikről való megemlékezést. Az ilyenkor szokásos találkozások fontos társadalmi eseménnyé nőtték ki magukat. Ilyenkor derül ki, hogy a facebook és az egyéb közösségi oldalak jóvoltából mindenki képben van egymásról, figyelemmel követik egymás sorsát. Ám nincs csodálatosabb mint a személyes találkozás, feleleveníteni a múltunk pillanatait.
Az új ravatalozó
Annyi a látogató, hogy bedugul a forgalom. Kevés a parkolóhely. Ám a helyi polgárőrök ilyenkor szolgálatba helyezik magukat és segítenek a forgalomszervezésben.

A mezőcsátiak és az onnan elszármazottak ilyenkor találkoznak a leggyakrabban a temetőben. Ez az a ritka alkalom, hogy kibeszéljék egymást, s véleményt mondanak a városukról. Mindannyian elégedettek az ottani önkormányzat igyekezetével és elismerően nyilatkoznak a szülővárosukban végmenő fejlődésről. A strand és az uszoda, a művelődési ház kiépítéséről. S mint beszélték hamarosan a piac is megújul. A főutca már jelenleg is a település ékszerdoboza, rendezett, tiszta messziről lerí, jó kezekben van Mezőcsát. S mi sem természetesebb, hogy a nagy temető ravatalozója is egy építészeti remekmű.