Mi lenne ha a főrabbi is színpadra lépne – bemutatják a Hegedűs a háztetőn emblematikusa zsidó darabot – folyik a helyszíni szaktanácsadás

Ma délelőtt a Miskolci Nemzeti Színházban voltunk – írta Szlukovinyi Péter a miskolci zsidó hitközség elnöke – Markovics Zsolt főrabbival, ahol Béres Attila Igazgatóval és Szabó Máté művészeti igazgatóval folytattunk jó hangulatú kötetlen beszélgetést, majd a Hegedűs a háztetőn próbáján is részt vettünk.

Tehát megtudtuk – hamarosan bemutatja a Miskolci Nemzeti Színház ezt a tipikusan zsidó darabot.  S ez alkalommal a legavatottabb szakértőket kérték fel az előadás megrendezésének a szakmai asszisztálására.

Itt jegyzem meg, hogy Markovics Zsolt főrabbi úrnak csodálatos hangja van, megesett, hogy egész estét végigénekelt a jelenlévők nagy örömére. Ha rajtam múlna nem egyszerű formabontásként hanem a miskolci nézőközönség kedvére színpadra kérném Zsoltot . A miskolci színház már Jancsó Miklós rendezésében is több olyan művet jelenített meg amelyért még a fővárosiak is ide utaztak.  A főrabbi úr beugrása is egy ilyen látogató csalogató meglepetés lehetne.