Nyílt levélben jelentette be Borkai Zsolt a lemondását – lesz e új választás – Győrben is minden csoda három napig tart

Tulajdonképpen mesteri volt a terv. Aligha hiszem, hogy nem készült erre is egy forgatókönyv. Zsolt bármennyire is jól alakított azon a felvételen végül is a győriek ezt is elnézték neki. Megválasztották. Akár azt is mondhatjuk, minden csoda három napig tart. A társadalmunk jelenlegi erkölcsi állapotában egyáltalán nem olyan kirívó mindaz, amit Borkai úr tett. Ha meg a kedves neje meg is bocsájtott neki, nekünk egyszerű polgároknak legfeljebb az irigység jut . Az a sárga valami, hogy nekünk nincs annyi a számlánkon, amiből ilyen görbe hétvégéket megfinanszírozzunk. A nagy kérdés, mi lesz most. Mit ír elő a törvény. Lesz e új választás. S ha lesz akkor ki győz majd. A helyzet elég faramuci. Az ellenzék ugyanis ezzel a botránnyal már nem kampányolhat. A kormánypárt viszont igen, lám a mi sorainkban rend és fegyelem, nem hagytuk, hogy ilyen személyek a posztjukon maradjanak. Bár Borkai esetében nem is a  pornójelenetek verték ki a biztosítékot. A film csak jótékonyan elterelte a figyelmet a gazdasági manipulációk gyanújáról. Az ördög ügyvédje ugyanis részletesen taglalta a Borkai család zűrös gazdasági ügyleteit, fényt derített a hirtelen vagyonosodásának a rejtélyére. Amiről egyébként sokan tudtak, de kellett hozzá egy rejtett kamerás felvétel, hogy a lavinát beindítsa.

S jöjjön a nagy bejelentés :

A morális helyzetre való tekintettel mond le Borkai Zsolt, Győr polgármestere. Borkai egy nyílt levélben jelentette be döntését, melyet a Gyorplusz.hu hozott nyilvánosságra. Borkai azt írta, közgyűlés alakuló ülésén a mandátumát még átveszi, majd péntek 16 órai határidővel mond le.

Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget. Szeretem Győrt, ezért nem szeretném a személyemmel és velem történtekkel hátráltatni a város további fejlődését.

Borkai szerint “a rágalmak egy kivétellel egy hamis blogon megjelenő hazug információk sokasága, amit a sajtó is ellenőrizetlenül átvett”. “Sajnos az online felületeken és a közösségi médiában megjelenő információkat – annak igazságtartalmát meg sem kérdőjelezve – sokan tényként kezelik” – írta.

Az ellene felhozott vádak közül a drogozást és a korrupciót tagadta. Azt is hozzátette: a horvátországi utazáson saját költségén vett részt. Úgy fogalmazott: “Egy általam valóban elkövetett, elsősorban a családomat megbántó cselekedetemre építettek rá minden hazugságot, hogy az hihető legyen. Amit valóban tettem, arra nem vagyok büszke, és mindenkitől elnézést kell kérnem, aki e miatt csalódott bennem. Sokszorosan megbűnhődtem érte – de minden más mocskolódás alaptalan rágalom.”

Csak úgy nem mellékesen – Pesten is van egy rejtett kamerás snitt, Lackner Csabáról, a 10 százalékos kokainos képviselőről. Ő az aki nem akar lemondani, annak ellenére, hogy kizárták a pártjából, sőt próbálják visszahívni. Csaba gyakran mondogatta , Zsolt se mondott le. Nos, tehát Zsolt után felkészül a Lackner….