A féltékenység rossz tanácsadó –  késsel fenyegette meg a korábbi élettársát
a kfel a kezekkel

 

 

 

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és zaklatás bűntette miatt vádat emelt egy 28 éves férfival szemben.

 

  1. április 16-án délelőtt Tiszaújvárosban, a helyi piac közelében lévő egyik vendéglátóhelyen a vádlott korábbi élettársa – egy sajóörösi fiatal nő – egy férfi ismerősével beszélgetett. A féltékeny vádlott ezalatt telefonon küldött üzenetekben több alkalommal is megöléssel fenyegette meg volt élettársa ismerősét, majd rövid idő elteltével megjelent a sörözőnél.

 

Az ittas állapotban lévő vádlott a söröző előtti területen egy 14 centiméter pengehosszúságú kést vett elő a ruházatából, mellyel – fenyegető kijelentések kíséretében – kaszaboló, hadonászó mozdulatokat tett a közvetlenül előtte álló, a volt élettársával beszélgető férfi irányába. A férfi tartva attól, hogy vádlott rátámad és megszúrja a késsel, védekezésképpen egy alkalommal arcon ütötte a vádlottat, aki ettől a földre került és a kés kiesett a kezéből, melyet követően távozott a cselekmény helyszínéről.

 

A vádlott kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

 

A fentieket követően, 2019. április 23-án egy internetes üzenetküldő alkalmazáson keresztül küldött üzenetben a vádlott megöléssel fenyegette meg volt élettársát.

 

A sértett a sérelmére elkövetett zaklatás miatt magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben, ellentétben az említett férfi ismerősével, aki az őt ért fenyegetések miatt nem kívánta a vádlott megbüntetését.

 

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetés kiszabására valamint a nyomozás során lefoglalt kés elkobzására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.