Közös munka a Miskolci Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal – Varga Andrea Miskolc alpolgármesterének kezdeményezésére

 

 

 

Varga Andrea Miskolc Megyei Jogú város alpolgármestere közös munkát kezdeményezett a Miskolci Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal, hogy a Miskolci Önkormányzat elkészíthessen egy cselekvési tervet, amely későbbiekben megalapozhatja a város drogellenes stratégiájának kidolgozását.

 

 

 

Az elmúlt időszak nagy hiányossága, hogy ilyen cselekvési tervet nem készített a Miskolci Önkormányzat. Miközben a város – sajnálatos módon – többször is negatív példaként szerepelt a híradásokban a téma kapcsán.

 

 

 

A párbeszéd kezdeményezését az is indokolja, hogy várhatóan 2021-re készül el a Nemzeti Drogellenes Stratégia, így elengedhetetlen, hogy addigra Miskolcnak is legyen cselekvési terve a drogprevenció, valamint a szenvedélybetegség és addiktológiai ellátások vonatkozásában.

 

 

 

A Fórumra a Drogambulancia munkatársai mellett meghívást kaptak civil szervezetek képviselői, a Miskolci Egyetem szakemberei, egyházak képviselői, a rendőrség, rendészet vezetői, a gyámügyi osztály, valamint a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény vezetői.