OKJ-s rendőröket képeznek – hiába kapnak fegyvert, önállóan nem intézkedhetnek

Vannak hírek, információk amelyek hallatán jobb lenne meg se szólalni.  Kussolni kellene. Ám csak elmondom, most írják, hogy OKJ képzéssel hat hónap alatt 18 évestől 50 évesig rendőrt faragnak. Olyanokat akiket ránézésre aligha tudunk megkülönböztetni az igazitól. Ám ezek az egyenruházok egyedül, magukban nem intézkedhetnek csak párban, valódi rendőrökkel együtt. Ám jogosultak lesznek fegyverviselésre.

Tompulhat a maradék szürkeállományom mert nem vagyok képes logikusan gondolkodni. Tehát lesznek olyan gyorstalpalón képzett közegek, akik pisztollyal az oldalukon semmilyen intézkedésre nem jogosultak.  Járőrözni is csak igazi rendőrrel mehetnek szolgálatba. Tehát ők lesznek a látványzsaruk.

Erről jut eszembe, hogy valamikor régen láttam a Bécsbe vezető út mentén olyan pléh rendőröket. Messziről olyanok voltak mint az élők.  Így aztán mindenki lassított amikor kiszúrta őket. Majd az ötletet Miskolcon is meghonosították, kettőt is készítettek a Lézerpont műhelyében. Egy ismert miskolci közlekedési rendőr profilját kölcsönözték ki. Ám a gyártás során a kartonrendős pisztolyát nem arra az oldalra tették ahová kellett volna.  Volt is vita, mi legyen ki lehet e rakni ezeket. Kitették Mályiban az út mentén. Egy hét se telt el mindkettőt ellopták.

Nyugi ezeket a fegyveres, de egyébként csak mutatóba szóló zsarukat csak nem fújják meg….