Miskolc Város kiváló sportolóit díjazták  a Művészetek Házában

 

 

A hagyományok szerint 2019. december 11-én díjátadó ünnepség keretében ismerte el egész éves teljesítményét Miskolc város a legkiválóbb sportolóknak és edzőiknek.

 

Sok szép eredménnyel büszkélkedhetünk idén is, hiszen 85 sportoló és 39 sikeres edző részesült díjazásban az est folyamán. Minden sportágnál a világ és Európa-bajnokságon elért első hat helyezést, továbbá az országos bajnokságon elért első helyezést díjazták ifjúsági, junior, felnőtt és szenior korosztályban. Elismerésben részesültek továbbá a kiváló teljesítményt nyújtó sportolók felkészítői, edzői is.

 

A rendezvényen Veres Pál Miskolc megyei Jogú Város polgármestere ünnepi köszöntőjében elmondta: “A sportolók példát mutatnak fiatalnak és idősnek, gyereknek és felnőttnek egyaránt, példát akaraterőből, kitartásból és elhivatottságból. Függetlenül bármilyen sportágtól az elért helyezés, a győzelem mindig méltó az elismerésre és a köszönetre is, hiszen legyen szó sportolókról vagy felkészítőkről eredményeikkel megmutatják, hogy Miskolc sportélete fontos és a sikerek visszaigazolják az önkormányzat kiemelt figyelmét, amely a sport támogatására irányul. Méltán lehetünk büszkék azokra, akik itt ma elismerésben részesülnek, hiszen egy ország, de egy város életében is fontos az, hogy példaképeket állítson polgárai elé – akár a sportban is.”