Nem mindenki gyönyörködik a tűzijátékban – hiába ismét katyusás lesz a hangulat  – Edison megkapja lőtéri fülvédőt – nagy biznisz ez az égi sziporkázás

Privát véleményem – a tűzijáték egy fontos és jól jövedelmező üzletág. Sok millió ember élvezi és szereti nézni az égen cikázó tűzbombákat. Ma már egy magára valamit is adó önkormányzat minimum 200-300 ezer forintot költ erre. Mert cirkuszra, látványosságra szükség van. Persze az sem ritkaság, hogy súlyos milliókat költenek erre a látványosságra.

Már csak arra emlékszem, hogy még a Gyurcsány érában egy augusztus huszadikán az Erzsébet híd előtt a Gellért hegy lábánál néztük volna a tűzijátékot. Az unokám kedvéért. Na akkor volt az a hatalmas hirtelen ránk tört vihar, amelyben talán öten vesztették az életüket a kidőlt fák miatt a Duna parton. Akkor esett meg, hogy felettünk meg elszabadult két toronydaru és mint a körhinták pörögni kezdtek a fejünk felett . Mi meg családostul úgy rohantunk haza mint ha egy vízeséssel szembe szaladtunk volna.  Nem kaptunk levegőt, a lányom elhagyta a cipőjét és bőrig ázva hallgattuk a mennydörgést a tűzijáték durrogásával szinkronban.

Szóval elment a kedvem a tűzijátéktól. Szerintem akiknek ez a szórakozása Libanonban és Gázában tökéletesen éreznék magukat. Ott a legváratlanabb helyzetekben is rakétáznak és eregetik a tüzes léggömböket. S, hogy izgalmasabb legyen ezekre már drónokkal vadásznak, hogy tökéletesebb legyen a műsor.

Nem árulok el titkot, hogy az állami pénzből vásárolt rakétázás jó üzlet. Annak aki szolgáltatja és annak is aki megrendeli. Hiszen ki az aki ellenőrzi, számolja mennyi az annyi, megvolt e minden formáció, tényleg annyi van a számlán mint amennyi robbanószert rendeltek. Tehát ennek a jutaléka jó esetben 25-30 százalék.

S jöjjön az aduász – Edison a mi kutyánk kifejezetten nem kedveli ezt a szórakozást. Már ilyentájt is durrogtatnak, petárdáznak és az első robbanás után már nem hajlandó velem sétálni. A fenti képen látható kutyák őszinte tiszta szívből szurkolok. Na meg annak, hogy az élővilágot , a természet különleges élőlényeit ne riogassuk csak azért mert egy évet magunk mögött hagyunk. Nekem még megvan a lőgyakorlatokon használt fülvédőm, mától Edison ebben sétál majd.