Ez volt  – most jön a java – gyenge kezdés után erős hegymenet – Hajrá Magyarország !

Fáziskésésben vagyok. Ellustultam, kiszámoltam, hogy tavaly legalább húsz százalékkal kevesebbet termelten a gráfon. Könnyebb volt csak úgy összeollózni mások jó írásait mint a saját buksimat erőltetni. Végül is még nem késő az elmúlt esztendőt kiértékelni. Hátha valakit még érdekel szerény véleményem. Röviden 2019 alapjaiban egy sikeres év volt. Gyenge kezdés után erős visszaeséssel végül is a vártnál jobban zárult. Ez persze egyéni vélemény, szubjektív megállapítás. Ezt arra alapozom, hogy tavaly decemberben elértem életem hetvenedik esztendejét. Ismerve a hazai férfitársaim átlagéletkorát, nem panaszkodhatom.

Szeretett városom Miskolc, őszre megemberelte magát. Bennszülött vagyok és őszintén mondom semmi kivetnivalót nem találtam abban, hogy egy nagyváradi kötődésű , szakmájában kiváló orvos állt a város élén. Sőt kezdetben harmonikus kapcsolatot ápoltunk, sosem tagadnám le a szantograf portálomat is támogatta.  A polgármesteri alapjából még néhány könyvem kiadásához is hozzájárult és megírta hozzájuk az előszót. Ám észre kellett vennem, hogy a sokáig titkolt betegsége okán nem sok ideje maradt a város vezetésére.  Olyan embereknek engedte át a fontos döntéseket akik már polgármesterként  döntöttek, s soha sem a polgárok érdekében. A mi családunk se a Vereckei szoroson  keveredett ide , de volt alapja annak, hogy fontos kérdésekben a román anyanyelvűek véleménye volt a döntő. A pökhendi, még a saját párttársait is semmibe vevő politikai irányvonal végül megalapozta  a miskolci ellenzék összefogásának sikerét. Konkrétan érzékelhető a  városban egy felszabadultság, egy jogos eufória, a jövőbe vetett hit, a remény aminek a lényege – Miskolc a Miskolciaké. egy olyan polgármesterünk lett aki nemcsak megköszönte elődje munkásságát, de őszinte szívvel kívánta számára a teljes felépülést, a gyógyulást.

S, hogy magamról  is regéljek. Köztudott, hogy 2017 novemberében  egyik napról a másikra lettem nyugdíjas. Sosem fogom megszokni. Aki 12 esztendős korától órarend szerint él, s dolgozik az képtelen leereszteni. Tehát írok és gyártom a könyveimet. Már a sebeim nyalogatására is kevesebb idő marad. Három könyvem van kiadás alatt -s a nagy támogatóim, köztük az állam , a kulturális alap se hátrált ki mögülem. Ők ugyanis sose hitték el azt amivel a miskolci rendőrkapitányság és a miskolci járási ügyészség megvádolt.

Hátha valakit érdekel az elmebájos széria egy mulatságos történet, tele megélt sztorival fűszerezve. Félkész a Kádárvonat és a Nádor két legemlékezetesebb sztorija ami a hetvenes években játszódik.  Erről a Nemzeti Történeti levéltár már egy filmet is készített, az interneten megnézhető. Egy humanitárius embermentő akció első számú operatív vezetője voltam alig húsz esztendősen. A másik régebbi a rendszerváltás utáni  – hogyan adtuk el a munkásőrök géppisztolyait . ( Nem hagytuk berozsdállni.)S hogy kerültek hozzánk az új Németország feleslegessé vált Kalacsnyikovjai.

Mint már megírtam 2017 novemberében megnyomorított két miskolci rendész. Nem elég, hogy megvertek megbilincseltek és megrágalmaztak , de még az újságokban is eldicsekedtek a hősies fellépésükkel.  Persze ehhez kellettek asszisztensek, rosszindulatú, felelőtlen , lelkiismeretlen vezetők akik kiszolgálták a felsőbb parancsot.

Figyelem tavaly nyáron, három év után  emeltek vádat ellenem és a tárgyalás az idén folytatódik. Tehát negyedik esztendeje ezzel kelek , fekszem és imádkozom, hogy még megérjem a végét. Ám van egy ezzel kapcsolatos hírem is – az a kedves úr aki 23 esztendősen kirúgta a lábaimat 68 esztendős koromban, s beverte a fejemet a kocsim küszöbébe majd hátrabilincselt kézzel kiültetett a nagy posta elé egy félórára az már nem dolgozik a rendészetnél. Bár tavaly októberben még egyenruhában harci díszben vonult be a tárgyalásra már nem tehette volna. Csak ám a választási kampányban próbálták eltussolni, hogy ez az úr szolgálati idejében szerencsétlen, elesett hajléktalanokat bántalmaz. S amilyen okos ezekről még képeket is posztolt. Főnökei ezt több mint egy hónapos késéssel adták át a rendőrségnek.  Szabadlábon vannak!

Tulajdonképpen ha a miskolci választások végkimenetele nem így alakul, ahogyan alakult ezek az urak akár már a rendészet menedzsmentjében ülnek. Persze a hatóságok se kapkodták el a vizsgálatot, hagyták, egyenruhában sétálni őket, hogy a hajléktalanokat megfélemlítsék.  Hátha ráveszik őket, hogy mondják azt , saját kérésükre püfölték meg valamennyit.

Ja és olvasom a jóslatokat.  Nem kell kávézacc se ahhoz, hogy nagyon parázzunk. Közel keleten Amerika és Irán között elfajul a feszültség, s belobban a szikra, aminek a következménye kiszámíthatatlan. Ennek annyi előnye lehet, hogy az Iráni atombomba gyártását visszaveti . Mi meg drágábban tankolunk. Még drágábban.

Meghal Erzsébet királynő és a pápa. Ezt is jósolják. Tavaly is megtették ugyanez – hála a Jó Istennek mindketten jól vannak egészségesek, de a sors útjai kifürkészhetetlenek.

A hazai belpolitika az idén választásoktól mentes. Viszont , hogy mi lesz jövőre az idén dől el. Most derül ki majd, hogy a vidéki és a fővárosi szivárvány koalíciók mennyire törékenyek.  Jelenleg minden ellenzéki önkormányzatban a tűz és a víz alkotja a többséget. Gyurcsány neje népszerűségén próbálja maga alá gyűrni a kormányon kívüli pártokat. A kormánypárt pedig lucskosra áztatja a volt miniszterelnököt.  Szinte reklámozza. Ma már Sorost is megelőzi a híradókban. Hogy mi lesz ebből – talán egy év múlva okosabbak leszünk.