Két halálos áldozata van a heves esőzéseknek – Izraelben óriási felhőszakadás nehezíti a közlekedést

 

 

Szombaton egy férfi és egy nő csapdába esett és megfulladt a heves viharok miatt vízzel elárasztott liftben egy dél tel-avivi lakóépület parkoló szintjén. A tisztviselők szerint a lift valószínűleg áramkimaradás miatt elakadt, és elöntötte a víz.

 

A harmincas éveiben lévő férfit a tűzoltók hipotermiás állapotban emelték ki a liftből.

 

 

A Magen David Adom mentősei megpróbálták újraéleszteni, miközben a Sheba Orvosi Központba szállították, később azonban elhunyt.

 

A 30 év körüli nőt valamivel később szabadították ki és kritikus állapotban az Ichilov Kórházba szállították, ahol az orvosok halottnak nyilvánították.

 

Közép-Izrael egyes részein rekord mennyiségű eső esett, elöntve az utcákat. A Ynet hírportál szerint 71 milliméter eső esett Tel Avivban egy kétórás időszak alatt.

 

 

Az ország számos pontján kellett kimenekíteni az elárasztott utcákon közlekedni próbáló járművezetőket, mivel a vízelvezető rendszerek nem tudtak megbirkózni a nagy mennyiségű csapadékkal.

 

 

A rendőrség jelentős késésekre figyelmeztetett az ország középső részén, az útlezárások miatt torlódásokra lehet számítani.

 

A 13-as csatorna szerint az ország északi részén, a Galilea és a Golán régiókban a 900 méter feletti területeken lehullott az első hó.

 

 

 

Az elmúlt napok heves esőzései körülbelül 200 mm-rel emelte Izrael legfontosabb édesvízi tója, a Kinneret vízszintjét.