Kiszolgálta egy hónapját az ünnepi Adományfa

 

 

 

Az ünnepek múltával, pénteken és szombaton két napig bontották a Városház téri, úgynevezett Adományfa építményt. Egy hónapon át, az Advent kezdetétől Vízkeresztig volt megtekinthető ez az újfajta látványosság. Mint ismert, az önkormányzat friss döntése volt, hogy ne a régebben megszokott karácsonyfa köszöntse az ünnepet, hanem egy produkció: ami egyszerre utal a természetvédelem szempontjára és a szociális gondoskodás fontosságára.

A 11 méter magas, 20 tonnás, a Hello Wood alkotócsoport által megálmodott installációról leszerelték a fényeket, majd szétszedték a “fát” alkotó tűzifa-elemeket. Mindehhez darut is igénybe vettek. Azután a Városgazda Kft. teherszállító járműveire került a különleges “építőanyag”. Elbontották az egész tartószerkezetet is, és raktározás céljára elszállították az önkormányzati cég telephelyére.

A terv közismerten az, hogy az Adományfa felépítéséhez használt rönköket – ez mintegy ötezer darabot jelent – tűzifaként rövidesen rászoruló, szegény családokhoz juttathassa el a városi önkormányzat. A helyhatóság szociális céllal kiosztandó adománya idén télen összességében 70 tonnányi tűzifát jelent, ami kétszáz otthonba vihet meleget.